QN Sport+ Television N.V.

‘Real Madrid pikt nieuwe spits op bij La Liga-degradant’

tromoto nv

Real Madrid is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij een verrassende naam. De club gaat Espanyol-spits Joselu (33) voor één seizoen huren.

Dat melden Spaanse media, waaronder MARCA. Joselu was één van de lichtpuntjes bij het gedegradeerde Espanyol. De spits tekende dit seizoen voor zestien doelpunten en twee assists in 34 LaLiga-wedstrijden en moet in Bernabéu de concurrentiestrijd aangaan met Karim Benzema. Althans, als de Franse spits blijft, want het gonst van de geruchten dat hij mogelijk weggaat.

 

Benzema zou openstaan voor een megabod uit Saoedi-Arabië en de bal bij Real Madrid hebben gelegd. Daar berichten Spaanse media dinsdag uitgebreid over. Benzema zou in twee jaar tijd een monsterbedrag kunnen verdienen bij een club uit Saoedi-Arabië. Om welke club het gaat, is niet bekend. Real Madrid is van de situatie op de hoogte.

 

Mocht het zover komen, dan heeft Real Madrid met Joselu al een alternatief binnenboord. De spits kan volgens MARCA door de degradatie van Espanyol onder aantrekkelijke voorwaarden worden gehaald. Alleen het salaris hoeft door Real Madrid worden overgenomen. Maar de kans is klein dat Joselu bij een eventueel vertrek van Benzema de enige spits gaat zijn in Bernabéu, want de club zou ook nog altijd jagen op een andere topspits, waarbij de naam van Harry Kane weer regelmatig valt.

vi.nl