Real ontloopt ‘absurde’ straf UEFA: ‘Wij hebben het recht CL te spelen’

Alles wijst erop dat de clubs die eerder deze week aan de wieg stonden van de inmiddels alweer gesneuvelde Super League voorlopig niet zullen worden gestraft door de UEFA. Zinedine Zidane zou het ook absurd vinden als Real Madrid zou zijn uitgesloten van de Champions League.

UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin leek eerder deze week nog te suggereren dat dit een mogelijke sanctie was voor de twaalf founding clubs. Inmiddels is duidelijk dat de UEFA voorlopig nog niet zulke maatregelen zal treffen. Het uitvoerend comité heeft vrijdag volgens verschillende internationale media besloten dat Real Madrid, Chelsea en Manchester City gewoon in actie kunnen komen in de halve finale van de Champions League. Hetzelfde geldt voor Arsenal en Manchester United in de Europa League.

 

Zidane had het ook onterecht gevonden als de UEFA wel tot deze rigoureuze maatregel was overgegaan. ‘Het zou onlogisch zijn geweest, je zegt het net zelf’, reageerde de trainer van Real vrijdagmiddag tijdens een persconferentie op een vraag van een journalist. ‘Wij gaan in de Champions League spelen, dat recht hebben we en dat zullen we ook doen. Dit is een absurd onderwerp, ik ga er verder niet op in. Ik kan je alleen zeggen dat we ons zullen voorbereiden op het spelen van de halve finale. ‘

Hazard
Eerst wacht zaterdag het thuisduel met Real Betis. Toni Kroos en linksback Ferland Mendy zullen dan ontbreken, maar er was ook goed nieuws uit de ziekenboeg. Zidane liet namelijk weten dat behalve Luka Modric ook Eden Hazard terugkeert in de wedstrijdselectie. De Belgische dribbelaar kan na meer dan een maand afwezigheid door een spierblessure zijn rentree maken tegen Betis en zou zichzelf op die manier klaar kunnen stomen voor een weerzien met zijn oude club Chelsea (dinsdag).

vi.nl

Share article

Latest articles