QN Sport+ Television N.V.

Rechtbank fluit La Liga terug: Barça kan Gavi toch inschrijven

Barcelona kan het nieuwe contract van Gavi toch registreren. Een rechtbank heeft La Liga dinsdag teruggefloten.

Gavi zette onlangs zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2026, maar Barcelona kreeg van La Liga geen toestemming om die deal ook te registreren. Volgens competitiebaas Javier Tebas zit Barça komend seizoen 200 miljoen euro boven het vastgestelde salarisbudget. Omdat het contract van Gavi vanaf dat moment ingaat, wilde La Liga geen groen licht gegeven voor de nieuwe verbintenis van de achtienjarige middenvelder.

Het gevolg was dat Gavi nog altijd als jeugdspeler stond ingeschreven en zo ook met rugnummer 30 moest blijven spelen in plaats van beoogde shirt met nummer 6. Barcelona schakelde een rechter in, omdat het van mening was dat het aan alle voorwaarden had voldaan, en die heeft de club nu in het gelijk gesteld. Het uitblijven van de registratie zou betekenen dat Gavi transfervrij zou zijn, wat voor Barcelona een ‘onherstelbaar verlies’ zou zijn.

La Liga is volgens Barcelona op de hoogte van de uitspraak van de rechter en heeft het licht op groen gezet voor de inschrijving van Gavi. Het is nog wel mogelijk om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de rechtbank. Zou La Liga dan alsnog het gelijk aan zijn zijde krijgen, dan zou Gavi weer worden uitgeschreven als speler van Barcelona en officieel transfervrij zijn. Het is nog niet duidelijk of de Spaanse competitie dat van plan is.

vi.nl