Recordaankoop Sébastien Haller niet op spelerslijst Ajax in Europa League

AMSTERDAM РSébastien Haller kan wellicht niet voor Ajax uitkomen in de Europa League het komende half jaar. De recordaankoop van de Amsterdammers ontbreekt op de spelerslijst.

‚ÄěHij staat inderdaad niet op de lijst, we zijn aan het uitzoeken wat er is misgegaan. We hebben contact opgenomen met de KNVB en de UEFA maar hebben nog geen uitsluitsel‚ÄĚ, zegt een woordvoerder van Ajax tegen de Telegraaf naar aanleiding van berichtgeving van Nu.nl.

Ajax nam Haller vorige maand voor maar liefst 22,5 miljoen euro over van West Ham United. De Franse spits leek gewoon inzetbaar voor de komende duels met Lille in de zestiende finale, want hij is dit seizoen nog niet Europees in actie gekomen. Nu blijkt dus echter dat zijn naam niet op de lijst van de UEFA staat.

Oussama Idrissi, afgelopen maandag overgekomen van Sevilla, staat wel gewoon op de lijst. Ajax gaat op 18 februari op bezoek bij Lille. De return is een week later in Amsterdam.

Van Nistelrooij
Bij PSV weten ze waarschijnlijk nog goed wat voor een grote gevolgen het kan hebben als spelers niet op tijd op de lijst voor de UEFA staan. Zo misten Ruud van Nistelrooij en Eric Addo in het voorjaar van 2001 de duels met Kaiserslautern in de toenmalige UEFA Cup. Ze kwamen terug van een blessure maar bleken niet op de lijst te staan.

Ronald Koeman kon in zijn periode als trainer van PSV geen beroep doen op John de Jong tijdens een duel in de Champions League met Arsenal. Ook De Jong had afgerekend met blessureleed maar zag zijn naam niet terug op de lijst die bij de Europese voetbalbond was ingeleverd.

Telesport

Share article

Latest articles