QN Sport+ Television N.V.

Recordavond voor volleybalster Cabriëlla Bouterse

PARAMARIBO – “Bouterse’s Record Day Leads Gyrenes to Win.” Met deze kop van het wedstrijdverslag wordt alles gezegd over de rol van Surinames Cabriëlla Bouterse in de 3-1 winst (21-25, 25-12, 25-20, 25-11) van de Ave Maria University op Florida National University. Bouterse brak met 25 kills het zes jaar oude schoolrecord.

Op social media zwaait de Surinaamse volleybalster na haar sublieme individuele verdienste lof toe aan haar medespeelsters. “What an amazing night thanks to my team! Tonight I broke the school record. I’m speechless! This is all thanks to my team! I love u guys!

In de vier sets eindigde Bouterse met 25 kills uit 37 pogingen, een hitting percentage van 54,1 procent. Ze had acht kills in de eerste set, vijf in zowel de tweede als derde en zeven in de beslissende vierde set. Het oude schoolrecord werd gedeeld door Adriana Vianna en Hannah Wurster, die respectievelijk in 2009 en 2014 elk 22 kills hadden.

Bouterse had dit seizoen tot nu toe twee keer minimaal tien kills in één partij. De eerste keer was op 29 september tegen dezelfde Florida National University, die toen eveneens met 3-1 werd verslagen in de Donahue Academy, thuishaven van Ave Maria. De Surinaamse had toen veertien kills. Een week later volgde het record.

Bouterse rondde in mei haar studie op Broward College, een junior college af, en maakte in augustus bekend dat ze had getekend bij Ave Maria University. Met het volleybalteam van Gyrenes doet ze tot nu toe goede zaken. Van de negen partijen werden zeven in winst omgezet. Slechts de uitwedstrijden tegen Keiser University (1-3) en Saint Thomas University (0-3) op respectievelijk 9 en 23 september werden verloren.

Bouterse, in Suriname sleutelspeelster van meervoudig vrouwenkampioen Condor en de nationale volleybalselectie, had tot aan haar recordavond een gemiddelde van iets meer dan acht kills per wedstrijd. Voor het seizoen staat de outside hitter nu op 91 kills (10,1 gemiddeld) en twaalf blocks. Zaterdag speelt Ave Maria de uitwedstrijd tegen Florida College, die vorig seizoen twee keer werd verslagen.

Dwtonline.com