Red Bull Leipzig hoeft ‘te oude’ Messi en Ronaldo niet

Red Bull Leipzig verbaast dit seizoen vriend en vijand in de Bundesliga. De promovendus staat met een onervaren en piepjong team fier bovenaan. Sportief directeur Ralf Rangnick kan het zelf nauwelijks geloven. ,,Een team dat 3,5 jaar geleden nog in de vierde Bundesliga speelde heeft nu 33 punten uit 13 duels. Dit had niemand verwacht.”

In een vraaggesprek met persbureau AP laat Rangnick met een knipoog weten dat er voor Lionel Messi (29) en Cristiano Ronaldo (32) geen plek is bij zijn club. ,,Daar zijn ze te oud en te duur voor”, zei de directeur lachend. ,,Het idee dat zij hier bij Leipzig zouden spelen is absurd. We hebben het jongste en meest onervaren team in de Bundesliga.”

Lang niet iedereen is blij met de opmars van Red Bull Leipzig. De club staat bij veel Duitse fans symbool voor de commercialisering van het voetbal. Drijvende kracht achter ‘het project-Leipzig’ is Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz, die in 2009 zijn plan lanceerde en aankondigde binnen tien jaar mee te willen doen met de grote jongens. Het idee dat de club succes koopt stuit op veel weerstand.

Rangnick haalt er zijn schouders over op. ,,Zodra er een nieuw team de elite aanvalt, stuit dat op weerstand. Met Hoffenheim was dat een paar jaar geleden net zo. Toen we tegen Bayern speelden juichte iedereen opeens weer voor ons. Veel voetbalfans vinden het trouwens wel mooi wat hier gebeurt, met zo’n jong en fris team.”

Door AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter