Rentree Thiago dichterbij na terugkeer in München

Voor Thiago Alcántara komt het einde van zijn maandenlange revalidatietraject in zicht. De 23-jarige middenvelder genoot in Spanje van een verlengde winterstop om te herstellen van de zware knieblessure die hij in oktober opliep, maar is nu terug bij Bayern München.

Thiago is al bijna een jaar uit de roulatie. In maart 2014 scheurde de Spaanse international in het competitieduel met 1899 Hoffenheim een binnenband in één van zijn knieën af. Vervolgens kreeg de van Barcelona overgenomen spelmaker in mei én in oktober te maken met een terugslag. Daardoor miste hij het WK en kwam hij dit seizoen nog geen enkele keer in actie.

De laatste keer dat Thiago, koud hersteld van zijn knieblessure, opnieuw werd teruggeworpen in zijn herstel was er veel ophef. Trainer Pep Guardiola had zijn pupil geadviseerd naar de Spaanse arts Ramón Cougat te gaan. Dat was tegen de wens van clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wolfahrt, die vraagtekens had gezet bij de behandeling met cortisonen. ‘Dat was misschien een grote fout’, erkende de Spaanse trainer zijn mogelijk negatieve rol.

Ruim vijf maanden later keert Thiago nu terug in München om daar de training weer te hervatten. Wanneer de zoon van Mazinho – in 1994 wereldkampioen met Brazilië – zijn rentree kan maken is nog onduidelijk, maar Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet eerder al weten dat de pechvogel mogelijk nog dit seizoen zijn rentree maakt.

vi.nl

Share article

Latest articles