Rentree van topschutter Miedema komt steeds dichterbij

Vivianne Miedema heeft na een zware kruisbandblessure haar rentree gemaakt op de groepstraining van Arsenal. De spits raakte halverwege december zwaar geblesseerd.

tromoto nv

Werkgever Arsenal meldt dat Miedema maandag haar eerste sessie met de rest van de groep afwerkte. Dit is vaak het laatste deel van een revalidatie.¬†Twee maanden geleden stond Miedema voor het eerst op het veld, maar werkte ze nog individuele programma’s af.

 

Voor Miedema ging het in december mis tijdens het Champions League-duel met Olympique Lyon. Zonder de topspits, die toen al zevenmaal had gescoord in het seizoen, greep Arsenal naast de Engelse titel en werd het uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. Miedema zelf moest het WK met de Oranje Leeuwinnen laten schieten. Nederland werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Spanje, de latere winnaar van het toernooi.

 

Het nieuwe seizoen van de Women’s Super League begint pas in oktober, maar Arsenal heeft al wel Europese wedstrijden afgewerkt. Zonder Miedema, maar met collega-international Victoria Pelova, werd Arsenal uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde. Paris FC verraste de Engelse topclub en won na strafschoppen.

vi.nl

Share article

Latest articles