Rico Verhoeven: ’Ik ben gewoon van een heel ander niveau’

Rico Verhoeven toonde zaterdag in Ahoy andermaal zijn klasse. De King of Kickboxing rekende af met Hesdy Gerges en Tarik Khbabez en won zo het zwaargewichttoernooi van Glory77.

,,We voegen weer iets toe aan mij legacy”, concludeerde Verhoeven (31) na afloop van de finale, die hij won omdat Khbabez opgaf met een geblesseerde hand. „Ik blijf het zeggen: ik wil de lat gewon zó hoog mogelijk leg. Ik wil dat de volgende generatie zegt, ik wil net zo goed als Rico worden.”

Verhoeven lachte voorzichtig toen hij werd geconfronteerd met de woorden van Alex Pereira, die zich eerder op de avond tot dubbelkampioen had gekroond. De Braziliaan mag zich na zaterdag de kampioen in het midden- en lichtzwaargewicht. Hij hoopt nu op een partij met Verhoeven.

„Tsja, hoeveel mensen willen er wel niet tegen mij vechten? Ik vond het bovendien een close gevecht. Ik heb niet alles gezien, maar wanneer ik keek zag ik vooral zijn tegenstander goede dingen doen. En bovendien, ik ben gewoon van een heel ander niveau dan de rest.”

Tot slot richtte Verhoeven zich tot de kijkers thuis. „We gaan door een zware tijd. Deze pandemie is crazy. Alles is dicht, maar hopelijk hebben jullie vanavond genoten. Alle vechters hebben hebben hun best gedaan om er iets moois van te maken. Hopelijk hebben jullie van de show genoten. Stay safe!”

 

 

Bron: Telegraaf.nl

Share article

Latest articles