Rinus Michels Award

Frank de Boer, Ronald Koeman, Peter Bosz, Dwight Lodeweges en Harry van den Ham maken nog kans op de eretitel Beste Trainer van het Seizoen 2013/14. Dat vijftal is genomineerd voor de Rinus Michels Awards.

Op vrijdag 9 mei zal tijdens het trainerscongres blijken welke van de vijf coaches de trainers uit het betaalde voetbal hebben verkozen. De Boer stevent met Ajax af op de vierde landstitel op rij, terwijl Koeman afscheid lijkt te gaan nemen met een knappe tweede plek bij Feyenoord. Peter Bosz hoopt met Vitesse stiekem ook nog op die stek, maar staat al wel zes punten achter op de Rotterdammers.

Dwight Lodeweges heeft een roerige week achter de rug. Door bedreigingen van zogenaamde fans stapte hij op bij SC Cambuur, waarmee hij aan een uitstekend seizoen bezig was. Zijn zomerse overstap naar SC Heerenveen werd hem echter niet in dank afgenomen.

Van den Ham staat met Dordrecht nog bovenaan in de Jupiler League, maar moet vrezen dat Willem II bij winst in het inhaalduel (woensdag) de koppositie overneemt.

Het congres wordt georganiseerd door de belangenvereniging CBV en vakbond VVON in samenwerking met vakblad De Voetbaltrainer en de KNVB. Vorig jaar ontving De Boer de Rinus Michels Award uit handen van Louis van Gaal, die zelf een oeuvre-prijs kreeg. Een vakjury zal bepalen of er ook dit jaar een oeuvre-prijs uitgereikt zal worden.

Ook zal op 9 mei blijken welke jeugdopleiding tot beste wordt verkozen. De genomineerden:

– Ajax met als hoofd opleiding Wim Jonk
– RJO PEHV (PSV-Eindhoven-Helmond Sport-VVV) met als hoofd opleiding Art Langeler
– RJO Feyenoord/Excelsior met als hoofd opleiding Damiën Hertog

vi.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter