Robinhood wilt vrijdag gelijk toeslaan

PARAMARIBO ‚ÄĒ¬†‚ÄúDe verwachtingen zijn heel hoog, omdat wij altijd voor het hoogste gaan.‚ÄĚ Dat zei Robinhood-coach Roberto G√∂deken woensdag kort v√≥√≥r vertrek naar Saint Kitts en Nevis voor deelname aan de¬†Concacaf Caribbean Club Shield 2023¬†tegen¬†de Ware Tijd. De voetbalkampioen van Suriname zit in poule C met O&M FC (Dominicaanse Republiek), B1 FC (Saint Lucia) en AS Etoile De Matoury (Frans-Guyana).

Vrijdag wordt de spits afgebeten tegen O&M FC. De eerste wedstrijd is erg cruciaal voor Robinhood. ‚ÄúWij hopen de drie punten eruit te halen‚ÄĚ, zegt G√∂deken, die gelijk eraan toevoegt dat de opponent een profclub is.

‚ÄúWij hebben vertrouwen in elkaar en in wat wij doen‚ÄĚ

Tegenstanders geanalyseerd

De coach verwacht dat zijn ploeg het goed zal doen in het toernooi. ‚ÄúWij hebben ons, ondanks de competitie nog gaande was, goed kunnen voorbereiden‚ÄĚ, geeft hij aan. Ook heeft de club info over de tegenstanders kunnen inwinnen, waardoor zij die grondig hebben kunnen analyseren.

Hij concludeert dat de tegenstanders spelen met veel kracht en snelheid. Robinhood heeft daar flink op kunnen trainen en hoopt dat de uitvoering goed zal zijn. ‚ÄúMaar wij gaan, zoals altijd, vanuit onze eigen kracht de wedstrijden tegemoet en spelen waarop wij sterk zijn.‚ÄĚ

Lange ballen

Uit de analyses is vastgesteld dat O&M FC veelal met lange ballen zo snel mogelijk op de helft van de tegenstander probeert te komen, om van daaruit haar spel te proberen te spelen. Robinhood meent zich hiertegen te hebben kunnen bewapenen en zal er alles aan doen om vrijdag de eerste drie punten binnen te halen.

Winst in het eerste duel vergroot namelijk de kansen om door te stoten naar de volgende ronde. De Surinaamse kampioen speelt zondag haar tweede wedstrijd tegen B1 FC en het laatste groepsduel op 8 augustus tegen AS Etoile De Matoury.

tromoto nv

Blessures

Een aderlating is dat Robinhood zijn aanvoerder, Guillermo Welles, vanwege een liesblessure thuis heeft moeten laten. Hij raakte zondag in de slotwedstrijd van de competitie tegen Inter Moengotapoe (5-1) geblesseerd. Don Tuur kampt met een knieblessure, maar is wel afgereisd. De medische staf doet er alles aan om hem fit te krijgen voor het openingsduel.

Ondanks deze tegenvallers gelooft G√∂deken dat Robinhood helemaal niet onder zal doen. ‚ÄúWij hebben geloof in onszelf. Wij hebben vertrouwen in elkaar en in wat wij doen. Wij hebben er vertrouwen in dat wij ook deze wedstrijden tot een goed einde zullen brengen.‚ÄĚ

Vorig jaar schopte Inter Moengotapoe, dat dit seizoen semikampioen werd achter Robinhood, het tot de finale van de Concacaf Caribbean Club Shield 2022. De Moengonese club verloor met 1-2 van Bayamon FC uit Puerto Rico, nadat Jordi Ranera in de slotseconden van de verlenging scoorde.

Roberto Gödeken en andere leden van zijn staf met het deel van de spelers dat woensdag afreisde. De eerste groep vertrok dinsdag. [Foto: FB SV Robinhood SR]

Bron:Dwtonline.com

Share article

Latest articles