Rockets ten koste van Clippers naar finale

De Houston Rockets hebben zich in de nacht van zondag op maandag geplaatst voor de finale van de Western Conference in de NBA.

De formatie van sterspeler James Harden won voor eigen publiek met 113-100 van de Los Angeles Clippers, waarmee de eindstand in de best-of-seven-serieop 4-3 werd bepaald.

Halverwege leidden de Rockets al met 56-46 en in het derde kwart werd die marge zelfs nog vergroot. Pas in de slotfase deden de Clippers iets terug, maar Houston verkeerde op dat moment allang in veilige haven.

Met 31 punten was Harden de meest productieve speler aan de zijde van de Rockets, Dwight Howard tekende voor zestien punten en vijftien rebounds. Bij de Clippers noteerde Blake Griffin 27 punten.

De Rockets werden pas het negende team in de NBA-historie dat de volgende ronde bereikte ondanks een nadelige marge van 3-1 in de serie. In de zesde wedstrijd, van afgelopen donderdag, knokte Houston zich terug van een achterstand van liefst negentien punten.

Het is voor het eerst sinds 1997 dat de Rockets in de finale van de Western Conference staan. De Golden State Warriors zijn daarin de tegenstander. De eerste wedstrijd in deze serie wordt al in de nacht van dinsdag op woensdag gespeeld. De eindstrijd van de Eastern Conference gaat tussen de Cleveland Cavaliers en de Atlanta Hawks, die elkaar in de nacht van woensdag op donderdag voor het eerst treffen.
Bron : Nu.nl

Share article

Latest articles