QN Sport+ Television N.V.

Roma huurt Dzeko van Manchester City

Edin Dzeko verruilt de Premier League voor de Italiaanse Serie A. De Bosnische spits wordt ploeggenoot van Kevin Strootman bij AS Roma.

Dzeko speelde vierenhalf jaar in Manchester, waar hij nooit een onomstreden aanvalsleider werd. Wel werd hij twee keer kampioen met de club en produceerde hij enkele belangrijke goals. Zo maakte hij in 2012 als invaller gelijk in de memorabele kampioenswedstrijd tegen Queens Park Rangers. In de extra tijd boog City 1-2 om in 3-2 en greep het ten koste van Manchester United de titel.

De inmiddels 29-jarige Dzeko speelde zijn beste voetbal in Wolfsburg, waarmee hij kampioen werd van Duitsland (2009) en een jaar later met 22 goals de topscorerstitel greep in de Bundesliga. Daarvoor speelde hij voor het Tsjechische Teplice en in eigen land bij Zeljeznicar.

Roma waagde eerder deze zomer al pogingen om Dzeko naar de Italiaanse hoofdstad te halen, maar destijds kwamen de clubs niet tot overeenstemming over de transfersom. Roma huurt de spits nu van de Engelsen, met een optit tot koop.

Dzeko is ook aanvoerder van Bosnië-Herzegovina, waarvoor hij 71 keer in actie kwam en met 41 treffers topscorer aller tijden is.

Bron: vi.nl