Ronald Koeman gelooft nog in Champions League-wonder: ’Niets is onmogelijk’

PARIJS – Paris Saint-Germain moet het woensdag in de return van de achtste finales van de Champions League, in het eigen Parc des Princes tegen het FC Barcelona van trainer Ronald Koeman, nog zonder sterspeler Neymar doen. De Braziliaan sukkelt nog steeds met een dijbeenblessure.

PSG maakte op haar website bekend dat Neymar ’zijn individuele training verderzet’. „Zijn toestand wordt de komende dagen opnieuw geëvalueerd.”

De 29-jarige Braziliaan speelde zijn laatste wedstrijd voor de Parijzenaars op 10 februari in de Franse beker bij Caen (0-1). Sindsdien staat hij aan de kant met klachten aan zijn dijbeen. Hij miste ook al de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League. PSG won die drie weken geleden met indrukwekkende cijfers (1-4) bij Barcelona.

PSG-coach Mauricio Pochettino moet woensdag verder ook de geblesseerde Juan Bernat missen. Moise Kean zit nog in isolatie na een coronabesmetting. Angel di Maria en Marco Verratti zijn hersteld van hun blessures en kunnen spelen.

 

Geloof in wonder

Koeman gaf op de persconferentie aan dat hij nog gelooft in een wonder. „In het voetbal is niets onmogelijk. We moeten heel effectief met de kansen omgaan. We gaan het in ieder geval proberen. Natuurlijk wordt het moeilijk. We spelen tegen PSG.”

Gelooft hij echt in een herhaling van 2017? „Ik geloof niet dat PSG bang voor ons is, maar wij moeten gewoon ons spel spelen.”

„De bekerwedstrijd van vorige week heeft ons enorm veel vertrouwen gegeven”, doelde Koeman op het tweede duel met Sevilla uit de halve finales van de Spaanse beker. Barcelona won na een 2-0-nederlaag bij Sevilla op eigen veld met 3-0 na verlenging.

„Maar een 2-0-nederlaag in een uitduel kun je niet vergelijken met een thuisnederlaag van 4-1. Dit is veel gecompliceerder. En bovendien: PSG is een enorm sterke tegenstander, een team dat de Champions League wil winnen. We moeten realistisch zijn, maar gaan er wel alles aan doen. Waar we ook spelen, we komen altijd het veld op om te winnen. Niets is onmogelijk.”

Telesport

Share article

Latest articles