Ronald Koeman voelde dat stunt mogelijk was: ’Dit Barcelona heeft een geweldige toekomst’

FC Barcelona vloog na de 1-1 bij Paris Saint-Germain uit de Champions League, maar kreeg complimenten van coach Ronald Koeman.

„We liggen eruit, maar niet op zo’n vernietigende manier als vorig seizoen. In deze wedstrijd hebben we een hoog niveau gehaald. We weten dat we op deze weg verder moeten. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar ons optreden hier in Parijs geeft ook heel veel vertrouwen voor de toekomst.”

De eerste wedstrijd in eigen huis had Barcelona met 4-1 verloren. „Het is duidelijk waar het is misgegaan”, aldus Koeman. „Zij waren toen zeer effectief in het afronden van de kansen. Dat waren wij in de wedstrijd van vandaag niet en dat was het verschil. De mogelijkheden om het grote verschil weg te werken waren er. Hun keeper was de man of the match. We hebben er alles aan gedaan. De kans op een stunt was er, maar die hebben we niet gegrepen. Dat neemt niet weg dat dit team een geweldige toekomst heeft.”

Sergiño Dest

Sergiño Dest sloot zich bij de woorden van zijn coach aan. „We hebben er alles aan gedaan”, aldus de voormalig Ajacied, die zelf ook dicht bij een doelpunt was. „Het enige wat ik kan zeggen is dat ik trots ben op het elftal. We hebben gevochten en zijn tot het uiterste gegaan. Helaas is de beloning uitgebleven.”

Lionel Messi

Koeman kan momenteel alleen maar hopen dat Lionel Messi ook volgend seizoen nog bij FC Barcelona voetbalt. De kans bestaat dat de 33-jarige Argentijn woensdagavond zijn laatste wedstrijd in de Champions League voor Barcelona heeft gespeeld. Koeman heeft echter de hoop dat zijn aanvoerder voldoende perspectief ziet om bij de Catalaanse club te blijven.

„Leo ziet al een tijdje dat dit team aan het groeien is dankzij de veranderingen die we hebben doorgevoerd”, zei Koeman na de 1-1 in de return tegen Paris Saint-Germain, onvoldoende om uitschakeling te voorkomen na de 4-1-nederlaag in Camp Nou. „We hebben veel jonge spelers met enorm veel kwaliteiten in het team ingepast. We hebben een grote toekomst voor ons. Leo kan geen twijfels hebben over de toekomst van deze ploeg.”

Binnen een aantal maanden moet blijken of dat genoeg is om de Argentijn te overtuigen in Spanje te blijven. Messi kan in principe na ieder seizoen vertrekken. Vorig jaar wilde hij weg, maar de clubleiding verhinderde dat toen. Messi zou toen te laat hebben aangegeven dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Keylor Navas

Keylor Navas gaf toe dat Paris Saint-Germain het heel moeilijk had. „Barcelona heeft geweldig gespeeld”, aldus de doelman van de Franse kampioen. „We zijn teruggedrongen en hebben tot het uiterste moeten gaan om de volgende ronde te bereiken. Het was overleven. Maar wij zijn zeer gemotiveerd om heel ver te komen in dit toernooi, dat heeft ons geholpen. Dat ons spel moet verbeteren lijkt me echter duidelijk.”

 

 

Bron: Telegraaf.nl

Share article

Latest articles