Ronaldinho alweer weg bij Fluminese

Ronaldinho heeft zijn contract bij het Braziliaanse Fluminese laten ontbinden. De voormalig spelmaker van FC Barcelona, Paris Saint-Germain en AC Milan, kwam slechts 2 maanden in actie voor de club uit zijn geboorteland.

De 35-jarige Ronaldinho speelde 9 duels voor Fluminese, maar wist daarin niet te scoren. Hij kwam afgelopen zomer naar Rio de Janeiro, nadat hij eerder speelde voor het Mexicaanse Queretaro. Ook daar leverde hij zijn contract in, om weer te gaan voetballen in zijn thuisland Brazilië. Daar kwam dus echter al snel een einde aan.

“We maken hierbij bekend dat we in goed overleg hebben besloten het contract met Ronaldinho te beĂ«indigen”, laat de club in een verklaring weten. Toch scheiden de wegen tussen Fluminese en de speler niet definitief. “We blijven met elkaar verbonden en zullen in de toekomst samenwerken bij andere projecten.”

Ondanks dat Ronaldinho slechts 9 wedstrijden speelde voor Fluminese, spreekt de club van een vruchtbare samenwerking. “Ronaldinho heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt wat betreft de inkomsten op het gebied van merketing en kaartverkoop.”

Volgens verschillende Braziliaanse media heeft Ronaldinho, die in 2004 en 2005 de Gouden Bal won als beste speler ter wereld, diverse aanbiedingen gehad van andere clubs en kijkt hij daarom verder. In 2002 werd de spelmaker wereldkampioen met Brazilië.

Telesport

 

Share article

Latest articles