Ronaldo schrijft geen geschiedenis, mist boven Bernabéu

Cristiano Ronaldo heeft het laatste duel van Real Madrid (tegen Getafe, 7-3) kleur gegeven met een hattrick voordat hij na zijn mislukte jacht op het record van Lionel Messi een historische wissel onderging.
Boven Santiago BernĂĄbeu hangt mist, over onder meer de toekomst van trainer Carlo Ancelotti. De Italiaanse coach, die vanwege een schorsing op de tribune moest plaatsnemen, krijgt volgens Spaanse media na het duel met Getafe te horen dat zijn dienstverband wordt stopgezet.

Ancelotti moet boeten voor een seizoen zonder prijzen. Het laatste duel was misschien ook wel tekenend voor het mislukte seizoen van De Koninklijke. Getafe scoorde in Santiago Bernabéu in de eerste helft drie keer, hetgeen ook de toch al bekritiseerde doelman Iker Casillas geen goed zal doen met betrekking tot zijn toekomst in de Spaanse hoofdstad.

Maar het was vooral de avond van Ronaldo. De Portugees was met 45 goals vooraf al verzekerd van de Trofeo Pichichi als topscorer van Spanje maar had zijn zinnen gezet op het magische totaal van vijftig treffers in Ă©Ă©n seizoen. De eerste 45 minuten bracht dat Primera DivisiĂłn-record van Lionel Messi uit 2011/12 binnen handbereik.

Het bleef echter bij die drie doelpunten, waarvan één uit een vrije trap en één uit een strafschop. De Portugees werd een half uur voor het einde naar de kant gehaald om plaats te maken voor de zestienjarige Martin Ødegaard, die daarmee de jongste debutant voor Real Madrid werd.

Op dat moment had Real Madrid alweer een voorsprong genomen via Javier Hernåndez en James Rodríguez. Jese en Marcelo zorgden voor een nog grotere zege voor Real Madrid op de door de invalbeurt van Ødegaard historische avond, waarop Ronaldo ondanks zijn hattrick geen La Liga-geschiedenis kon schrijven.

Bron: vi.nl

Share article

Latest articles