Ronaldo terughalen naar Old Trafford kost 180 miljoen

Als Louis van Gaal inderdaad Cristiano Ronaldo wil terughalen naar Manchester, moet de club een gigantisch bedrag ophoesten. The Guardian schat in dat het bedrag op meer dan 180 miljoen euro zal uitkomen.

Real Madrid zou best van Ronaldo, die doorbrak bij Manchester United, af willen mits er een bedrag wordt neergeteld dat net zo hoog is als wat de Spaanse club zelf voor hem betaalde, namelijk ongeveer 95 miljoen euro. In ruil daarvoor krijgt de koper wel een speler die in Spanje bijna alle records heeft gebroken met maar liefst 264 goals in 254 wedstrijden.

Maar met de transfersom alleen zijn de Britten er nog lang niet. Er moet ook een astronomisch hoog salaris worden betaald. Real Madrid is volgens de berekeningen zo’n 43 miljoen euro kwijt aan Ronaldo op jaarbasis. Manchester zal volgens de krant, afhankelijk van de duur van zijn verblijf, in totaal minstens 180 miljoen euro kwijt zijn aan de sterspeler. En dan is er nog uitgegaan van een forse salarisdaling voor de vedette.

Manchester United-coach Louis van Gaal zei onlangs dat als de mogelijkheid zich voordoet, hij er alles aan zou doen om Ronaldo vast te leggen. Hoe serieus de belangstelling is, is niet duidelijk. Manchester is voorin met onder meer Wayne Rooney, Radamel Falcao en Robin van Persie ruim voorzien van topvoetballers.

ad.nl

Share article

Latest articles