Ronaldo wil verzoening met Messi

In de batterij vriendschappelijke interlands die dinsdag wordt gespeeld, valt vooral het duel Portugal-Argentinië op. In het stadion van Manchester United treffen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi elkaar. Het is de 27ste keer dat beide wereldvedetten elkaars tegenstander zijn. Vijfentwintig keer was dat in clubverband. Messi won twaalf duels, Ronaldo zeven en dus was er ook zeven keer een remise.

De confrontatie tussen de twee beste spelers ter wereld heeft een pikante lading gekregen door een boek over Messi dat binnenkort verschijnt. Diverse voorpublicaties verschenen vorige week al en daarin valt te lezen dat Ronaldo zich weinig vleiend over Messi uitlaat in de kleedkamer van Real Madrid.

Respect

Ronaldo zou Messi bij herhaling een ‘motherf..*..r’ hebben genoemd. Cristiano Ronaldo ontkent dat in alle toonaarden en heeft zelfs al een advocaat op de zaak gezet. “Ik heb respect voor al mijn collega-profs, inclusief Messi”, zo verweerde de Portugees zich. In Manchester zou een verzoenend gesprek tussen Messi en Ronaldo gepland staan.

Ook een mooi duel, op papier althans: Spanje-Duitsland. De regerend Europees kampioen tegen de huidige wereldkampioen. De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque is na het dramatisch verlopen WK begonnen met een grondige verbouwing van het Spaanse elftal. Tegen Duitsland zal dat deels ook noodgedwongen zijn, want veel spelers hebben afgezegd met blessures. Onder anderen Diego Costa, Cesc Fabregas, Andrés Iniesta en David Silva zijn er niet bij.

De Duitsers hebben in de EK-kwalificatie het niveau van het WK nog niet bereikt. De 2-1 overwinning op was moeizaam en zwaarbevochten. Tegen Ierland bleef Duitsland steken op 1-1 en in Polen werd zelfs verloren met 2-0. Ook de 4-0 overwinning op het zeer zwakke Gibraltar deed de harten niet sneller kloppen.

Historisch

Vanuit historisch perspectief is Schotland-Engeland interessant. 142 jaar geleden stonden beide landen ook tegenover elkaar. Die wedstrijd, in 1872, staat te boek als de eerste officiële voetbalinterland die ooit gespeeld is. Destijds eindigde de wedstrijd zonder doelpunten.

Wedstrijden tussen Schotland en Engeland zijn altijd bijzonder en zeker na het onlangs gehouden referendum in Schotland. Net iets meer dan de helft van de Schotten stemde tegen onafhankelijkheid en zodoende blijft Schotland onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter