Ronaldo:Bal moest goed vallen

Cristiano Ronaldo kopte Portugal dinsdag naar een belangrijke zege bij Denemarken (0-1). De aanvaller maakte in de extra tijd de winnende goal.

Ronaldo (29) bezorgde Portugal de eerste zege in de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Fernando Santos ging vorige maand verrassend onderuit tegen Albanië (0-1). Ronaldo nam de Portugezen in Kopenhagen bij de hand. Ricardo Quaresma bediende de aanvoerder diep in blessuretijd.

“Ik ken Quaresma en wist min of meer waar hij de bal zou voorgeven, dus ik kwam naar de eerste paal”, zei Ronaldo tegen diverse media. “Ik stond tegenover allemaal lange verdedigers, dus is het moeilijk om bij een harde voorzet in de lucht te winnen. De bal kwam uiteindelijk ook bij de eerste paal, dus dat was een goede gok.”

Samenwerking

“De overwinning stemt mij erg tevreden, aangezien het hele team verschrikkelijk hard gewerkt heeft. Ook was de zege verdiend, omdat wij veel meer kansen creĂ«erden. Lang bleef de beloning uit, maar je moet er altijd in blijven geloven. Dat deed ik zelf ook, want ik wist dat die bal een keer goed moest vallen”, aldus de aanvaller.

Ronaldo is lovend over de samenwerking met bondscoach Santos. “De coach verricht uitstekend werk en geeft ons veel vertrouwen. Achterom kijken doen we niet meer bij het nationale team. We denken aan het heden en dat is goed, want we hebben verdiend gewonnen”, adus de spits van Real Madrid.

goal.com

Share article

Latest articles