Rooney: dit is het beste Engeland

Wayne Rooney is onder de indruk van het Engelse team dat dit WK moet gaan schitteren. Volgens de sterspeler heeft hij het nog niet beter meegemaakt. “Dit is het beste Engelse team waar ik in heb gespeeld. Het is geweldig om daar deel van uit te maken”, zegt de aanvaller.

De 28-jarige speler van Manchester United roemt vooral de inbreng van de jonge talenten. “Zij geven het team veel energie. De toekomst van het Engelse voetbal ziet er goed uit.” Rooney noemt de 20-jarige Ross Barkley als voorbeeld. “Hij wordt een fantastische speler. Hij heeft dit jaar bij Everton zijn potentie al laten zien, hopelijk zet hij dat door op dit WK.”

Kritiek op Rooney

Rooney kreeg in aanloop naar het WK veel kritiek. Hij zou te oud en niet fit genoeg zijn om in de basis te staan. “Het kan met niet schelen wat andere mensen zeggen, ik ben klaar voor het WK.”

De aanvaller nam zelfs een ‘personal trainer’ mee op zijn vakantie voorafgaand aan het toernooi. “Ik was geblesseerd aan het einde van het seizoen. Het leek mij het beste om een trainer mee te nemen om 100 procent fit te raken.”

Engeland opent het WK zaterdagavond tegen ItaliĆ«. Twee jaar geleden op het EK in Polen en OekraĆÆne schakelden de Italianen de Engelsen na strafschoppen uit in de kwartfinales.

“Team verder dan twee jaar geleden”

Rooney: “Wij hebben als team stappen gemaakt sinds die wedstrijd, er is veel jeugd bijgekomen. ItaliĆ« speelt met veel dezelfde namen. Het wordt interessant om te zien hoeveel progressie we hebben geboekt in die twee jaar.”

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter