Rossi begint aan 26ste seizoen in MotoGP, maar denkt nog lang niet aan stoppen

Valentino Rossi peinst nog niet over een afscheid van de MotoGP. De negenvoudig wereldkampioen begint zondag in Qatar aan zijn 26e seizoen in de koningsklasse van de motorsport en is van plan nog twee jaar door te gaan. Dat vertelde hij in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica. ,,Ik heb officieel nog een contract van een jaar, maar mijn doel is nog twee jaar door te gaan”, aldus de 42-jarige Rossi, bijgenaamd ‘The Doctor’.

,,Veel hangt af van hoe het komend seizoen zal gaan”, vervolgt Rossi, goed voor 115 grand-prixoverwinningen. ,,Als ik plezier heb, voor de overwinning kan rijden of het podium en in de top 5 meedoe, ga ik door”, aldus de wegracer. Hij racet dit jaar nog steeds op een Yamaha-motor, maar maakt geen deel meer uit van het fabrieksteam van de Japanse motorfabrikant. ,,Yamaha heeft gekozen voor Maverick Viñales en Fabio Quartararo. Dat begreep ik, maar ik wilde wel een plekje op de startgrid. Yamaha kon me dat niet weigeren”, legde hij zijn overgang naar het satellietteam uit.

Rossi voelt zich bevoorrecht dat hij tijdens de coronapandemie kan blijven racen. Hij heeft het aanbod van de regering van Qatar om zich te laten vaccineren dankbaar aanvaard. ,,We mogen ons gelukkig prijzen dat we kunnen racen. De MotoGP kan tenminste wat vreugde brengen in deze lastige tijd. We bieden net als voetbal en de Formule 1 entertainment. De mensen houden van mij omdat ik ze zoveel mooie zondagen heb bezorgd en nu hebben ze dat vermaak echt nodig.”

 

 

Bron: Ad.nl

Share article

Latest articles