Rubiales stapt op als voorzitter Spaanse voetbalbond

tromoto nv

Luis Rubiales is niet langer de voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Zondagavond heeft Rubiales in een interview aangegeven dat hij zijn taken neerlegt. Rubiales kwam in het middelpunt van wereldwijde ophef toen hij Jennifer Hermoso na de door de Spaanse vrouwenploeg gewonnen WK-finale een kus op de mond gaf. Hermoso was daar niet van gediend, er lopen verschillende onderzoeken naar zijn grensoverschrijdende gedrag en nu heeft de preses gehoor gegeven aan de steeds groter wordende roep om zijn vertrek.

 

‘Ja, ik ga ermee stoppen’, vertelde Rubiales in gesprek met de Britse verslaggever Piers Morgan. ‘Ik ga ermee stoppen omdat ik mijn werk niet meer kan blijven doen. Ik heb gesproken met mijn vader, met mijn dochters, met wat goede vrienden. Ze weten dat het niet om mij gaat, en hebben me verteld dat ik verder moet met mijn leven. Het gaat niet alleen om mij, deze zaak moet geen invloed krijgen op mensen om mij heen. Op dit moment was dit het meest verstandige om te doen, ook om de stabiliteit terug te brengen om ons land aan de organisatie van het WK 2030 te helpen.’

Sinds de beruchte kus, drie weken geleden, is de kwestie niet meer uit de aandacht verdwenen. Speelsters van Spanje dreigden in staking te gaan, Rubiales gaf eerst geen gehoor aan oproepen om te vertrekken, zijn moeder begon een hongerstaking, en in de laatste dagen kwamen er ook allerlei onderzoeken van onder meer de hoogste Spaanse sportbond en de Spaanse justitie. Uiteindelijk besluit Rubiales nu dan toch om te vertrekken. Rubiales legt overigens ook zijn functie bij de UEFA neer. Bij de Europese voetbalbond was hij actief als vicevoorzitter.

vi.nl

Share article

Latest articles