QN Sport+ Television N.V.

Rusland stunt en schakelt Spanje uit in penaltyreeks

Rusland heeft voor een enorme stunt gezorgd door op het WK in eigen land Spanje in de achtste finales naar huis te sturen in een penaltyreeks. Dat betekent dat na Duitsland, Argentinië en Portugal opnieuw een favoriet het toernooi verlaat.

De wedstrijd was na de weinig opwindende reguliere speeltijd en de verlenging in 1-1 geëindigd. Igor Akinfejev werd daarna de held van Rusland in de penaltyreeks. Hij stopte de inzetten van Koke en Iago Aspas.

De Russen traden aan met een versterkte defensie, waardoor Tsjerysjev (die dit WK al drie keer scoorde) op de bank begon. Bij Spanje ontbrak Iniesta in de basis.

Versterkt of niet, de Russische defensie capituleerde snel. Na een vrije trap van Koke duelleerden Ignasjevitsj en Ramos om de bal, die via de kuit van de Rus doel trof. Spanje behield daarna een overwicht, maar kon daar weinig mee.

Rusland, dat pas na 37 minuten zijn eerste kans kreeg (Golovin schoot net naast), kwam kort voor rust op 1-1. Nadat Piqué hands had gemaakt in een duel met Dzjoeba, maakte de laatste vanaf de stip zijn derde doelpunt van dit WK.

In de tweede helft vielen Iniesta en Tsjerysjev in, maar aan het spelbeeld veranderde niets. Spanje domineerde, maar de kansen bleven schaars. Een schot van Iniesta werd gestopt en bij een counter in de extra tijd schoot Smolov naast. Ook de verlenging leverde amper kansen op. In de penaltyreeks hield Rusland het hoofd koel.

 

 

Bron: NOS.nl