QN Sport+ Television N.V.

Rusland wil niets weten van twijfels over EK-organisatie: ‘We hebben alles’

De Russische bond heeft op het FIFA-congres uit de doeken gedaan echt het EK te willen organiseren. Het is geen publiciteitsstunt, maar een serieuze aangelegenheid.

 

De schorsing vanwege de invasie van Oekraïne geldt alleen voor de nationale ploeg van Rusland en de Russische clubs. Een afvaardiging van de Russisch bond (RFU) kon zich daarom gewoon laten zien op het FFA-congres in Qatar. ‘We hebben het recht hier te zijn’, vertelde Alexei Sorokin.

 

Naast het ageren tegen de verbanning van de internationale voetbalarena (‘Wat heeft het Russische voetbal misdaan?’) verduidelijkte Sorokin namens de RFU de plannen voor het organiseren van het EK in 2028 of 2032. ‘We hebben alles wat nodig is’, stelde Sorokin. ‘We hebben de ervaring, de infrastructuur en de passie voor sport in het algemeen en voor voetbal in het bijzonder.’

 

DTSNV

De uitleg volgt op de verrassende aankondiging van Rusland om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het EK. Door de oorlog in Oekraïne werden er de nodige wenkbrauwen gefronst en werd het weggezet als een publiciteitsstunt. Maar die suggestie werd van de hand gewezen. ‘Onze plannen voor de organisatie van het EK betreffen de toekomst, het gaat niet over de korte termijn’, zei Sorokin.

vi.nl