’Ryan Giggs nacht in gevangenis na mishandeling vriendin’

Ryan Giggs (46), de bondscoach van het voetbalteam van Wales en oud-speler van Manchester United, is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville. Dat melden diverse Engelse kranten, waaronder The Sun.

De voetbalbond van Wales laat in een verklaring weten „op de hoogte te zijn van een incident waarbij de coach van het nationale team, Ryan Giggs, betrokken was.” De bond weigerde verder commentaar.

Giggs ontkende bij monde van een woordvoerder de aantijgingen. „De heer Giggs ontkent alle beschuldigingen over mishandeling die zijn geuit tegen hem. Hij werkt mee aan het onderzoek van de politie.”

Lichtgewond

Het incident zou zich volgens The Sun zondagavond hebben afgespeeld in de woning in Manchester van de oud-international uit Wales. De politie bevestigde in een verklaring dat agenten op een melding waren afgegaan waarbij een vrouw van rond de 30 jaar lichtgewond was geraakt.

„Een 46-jarige man werd gearresteerd op verdenking van mishandeling”, aldus het schrijven. Verdere details werden niet gegeven.

Urenlange ondervraging

De Britse tabloid schrijft dat Giggs maandagmiddag uit het politiebureau tevoorschijn kwam na een urenlange ondervraging en zou zijn opgehaald met een zwarte Mercedes. Hij zou op borgtocht zijn vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.

Giggs werd in januari 2018 aangesteld als manager van Wales na een indrukwekkende carrière als voetballer, waarin hij onder meer dertien landstitels in Engeland en twee keer de Champions League won met Manchester United. Hij is ook 64 keer geselecteerd voor de nationale ploeg.

Persconferentie

De bondscoach zou dinsdag zijn selectie bekendmaken voor de komende interlands tegen de Verenigde Staten, Ierland en Finland, maar de bond heeft de persconferentie daarover uitgesteld.

Telesport

Share article

Latest articles