Sabella gehoorzaamt Messi: Gaan 4-3-3 spelen

Argentini√ę komt zaterdag met een 4-3-3 opstelling aan de aftrap tegen Iran. Bondscoach Alejandro Sabella geeft daarmee gehoor aan de wens van Lionel Messi.

Voor het WK-vervolg tegen Iran gaat Argentini√ę op dezelfde weg door als het tegen Bosni√ę-Herzegovina was ge√ęindigd. ‘We starten met een 4-3-3’, stelde Sabella een dag voor de wedstrijd in Belo Horizonte. Daarmee maakte hij ook een einde aan de systeemdiscussie, die was ontstaan na de moeizame WK-opening (2-1 zege). In het duel met Bosni√ę-Herzegovina was de tweevoudig wereldkampioen gestart in een 5-3-2-formatie.

Sabella volgt daarmee ook zijn sterspeler Messi. De aanvaller van Barcelona had na de stroperige WK-start geopperd graag door te willen met de manier waarop Argentini√ę in de tweede helft had gespeeld. De¬†Albiceleste¬†voorkwamen met drie spitsen een valse start.

‘Ik moet beslissen wat het beste is voor deze ploeg. Maar zoals elk mens maak ik ook fouten’, aldus de bondscoach, die geen moeite had met de kritiek van Messi. ‘Hij heeft vaker gezegd een voorkeur te hebben voor 4-3-3. Hij heeft alleen eerlijk antwoord gegeven op een vraag over het systeem.’

‘We hebben een goede relatie’, aldus Sabella. ‘Ik voer ook altijd discussies met mijn spelers over het voetbal, omdat ik daarvan ook nog wat kan leren.’ De bondscoach spreekt echter tegen zijn oren te laten hangen naar Messi, die zaterdag wel op zijn wenken wordt bediend in tactisch opzicht.

vi.nl

Share article

Latest articles