‘Saoedi’s geven niet op: duizelingwekkend nieuw bod op Salah aanstaande’

Een bod van ruim 175 miljoen euro werd al afgewezen door Liverpool, maar toch is het nog altijd niet zeker of Mohamed Salah tot in ieder geval de jaarwisseling op Anfield zal blijven. Verschillende betrouwbare Engelse media weten dat Al-Ittihad nog één poging wil gaan wagen.

De 31-jarige Salah staat bovenaan de verlanglijst van Al-Ittihad, dat bereid is om erg ver te gaan voor de Egyptisch international. Als Liverpool het vorige bod van de Saoedische club had geaccepteerd, was Salah al in de topdrie van duurste spelers ooit terecht gekomen. In de geschiedenis werd alleen voor Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (180 miljoen euro) nóg meer betaald.

tromoto nv

Maar Liverpool wees het voorstel af, met de mededeling dat het Salah niet wil verkopen. Al-Ittihad laat zich echter niet zomaar afwimpelen en gaat zijn bod nog een keer verhogen, in een ultieme poging om Liverpool toch over de streep te trekken. Een bedrag wordt in de berichtgeving niet genoemd, maar het ligt dus hoger dan ruim 175 miljoen euro.

Salah speelt sinds 2017 voor Liverpool en verlengde vorig jaar nog zijn contract bij de club, tot medio 2025. Daar staat een weeksalaris van zo’n 408.000 euro tegenover. Een duizelingwekkend bedrag, maar in Saoedi-Arabi√ę kan hij n√≥g meer gaan verdienen. Al-Ittihad haalde eerder al Fabinho weg bij Liverpool. Verder staan Karim Benzema en N’Golo Kant√© er op de loonlijst.

Zondag scoorde Salah nog in de 3-0 overwinning van Liverpool op Aston Villa. ‘Ik heb nooit enige twijfel gehad over zijn toewijding aan deze club’, zei J√ľrgen Klopp na afloop over zijn sterspeler. ‘Er wordt ontzettend veel ophef gemaakt, maar wij zijn er erg kalm onder. Mo is onze speler en hij wil hier zijn.’

Clubs in Saoedi-Arabi√ę hebben nog tot donderdag de tijd om nieuwe spelers te kopen.

vi.nl

Share article

Latest articles