Sarina Wiegman bezorgd over schema Engeland: ’Spelers zijn geen robots’

De Engelse bondscoach Sarina Wiegman kan in de wedstrijden in de Nations League tegen Schotland en Nederland deze maand niet beschikken over middenveldster Keira Walsh en aanvalster Bethany England. De keuzevrouw van de WK-finalist mist ook nog Fran Kirby en Beth Mead, die door langdurige blessures ontbraken op het WK en nog niet inzetbaar zijn. Ze uit haar bezorgdheid over het drukke programma van de spelersgroep.

tromoto nv

Wiegman maakt zich zorgen over de gezondheid van de speelsters met het oog op het drukke speelschema. De wedstrijden in de Nations League komen nauwelijks een maand na de met 1-0 van Spanje verloren WK-finale van 20 augustus en de speelsters hebben zich alweer snel bij hun clubs gemeld.

„Natuurlijk wil je op het hoogste niveau presteren, maar je wil ook frisse speelsters”, zei Wiegman. „In mijn team moet ik een balans tussen beide vinden. Spelers zijn geen robots, ze willen presteren en zullen altijd komen. Ik ben bezorgd over de omschakeling en ik was daar al bezorgd over vóór het WK. We moeten overleggen met de UEFA, de FIFA, en de nationale bonden om dit op te lossen. Sommige speelsters hadden slechts zes dagen vrij en dat is niet goed voor ze. De noodzaak een oplossing te vinden is heel groot.”

Walsh en England zijn de enige speelsters uit de selectie die op het WK de finale haalde, die ontbreken in de wedstrijden voor de Nations League. Walsh liep tijdens het WK een knieblessure op, maar mist de wedstrijden nu door een kuitblessure. England heeft eerder deze maand een heupoperatie ondergaan en mist ook de start van de competitie.

Telesport

Share article

Latest articles