Sarina Wiegman met Engeland groepswinnaar op WK na veegpartij

ADELAIDE – De voetbalsters van Engeland hebben ook hun derde en laatste groepswedstrijd op het WK winnend afgesloten. In het Australische Adelaide was de ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman veel te sterk voor China: 6-1. Als groepswinnaar treffen de Engelsen maandag Nigeria in de achtste finales.

Alessia Russo, Lauren Hemp en Lauren James maakten namens Engeland al in de eerste helft het verschil. Een goal van James vlak voor rust werd afgekeurd wegens buitenspel van Lucy Bronze.

tromoto nv

In de tweede helft moest de formatie van Wiegman een tegendoelpunt verwerken. Wang Shuang benutte een strafschop. De Engelse vrouwen grepen vervolgens weer het initiatief: James, Chloe Kelly en Rachel Daly scoorden.

Flexibel

Wiegman was na afloop blij dat de omzettingen vanwege een blessure van middenvelder Keira Walsh zich hadden uitbetaald. „Het toont hoe flexibel dit team is”, zei de Nederlandse coach na afloop. „Ik denk dat het vandaag heel goed werkte, de speelsters voelden zich op hun gemak. Ik denk niet dat de tegenstander verwachtte dat we op deze manier zouden spelen en ze hebben geen oplossing gevonden.”

Engeland won eerder dit WK al met 1-0 van zowel HaĂŻti als Denemarken.

Denemarken gaat na een 2-0-zege op Haïti in dezelfde groep D als tweede door naar de knock-outfase. Daarin wacht een ontmoeting met Australië. De Deense vrouwen waren bovendien verantwoordelijk voor de honderdste goal dit WK. Die kwam uit een penalty voor rust op naam van Pernille Harder. Sanne Troelsgaard Nielsen bepaalde in blessuretijd de eindstand.

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles