Schleck: Val verpest alles

Het is bepaald nog niet het jaar van Andy Schleck. De Tour-winnaar van 2010 stapte in de eerste maanden van het seizoen vooral veel af, maar dacht klaar te zijn voorzijn klassiekers. Een val gooide echter roet ik het even, aldus de Luxemburger.

Schleck verliet de Amstel Gold Race na een val op zijn knie. “Na mijn val had de dokter me al aangeraden om enkele dagen te rusten”, aldus de klimmer.¬† “Maar ik moest en zou starten in de Waalse Pijl. Toen ik moest opgeven, kwam hij met hetzelfde verhaal, maar ik was te gemotiveerd voor Luik-Bastenaken-Luik.”

“Ik had veel gewerkt om me deze week te kunnen tonen. Die val heeft alles verpest. Ik moet mijn knie nu eerst laten rusten voor ik weer op de fiets kruip. Daarom heb ik in samenspraak met mijn ploeg beslist om de Ronde van Romandi√ę aan me te laten voorbij gaan.”

“Ik moet me bewijzen tegenover het team, want zeg nu eens eerlijk, wie zou iemand naar de Tour de France sturen die rijdt zoals ik momenteel? Niemand. En er zal ook niemand voor mij willen rijden”, zegt Schleck op¬†cyclingnews.com.

“In de Ronde van Luxemburg en zeker in die van Zwitserland moet ik beterschap tonen. Het wordt tijd dat ik deze periode achter mij kan laten, want ik baal hier van.”

telesport.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter