Sedney (19) verrast met kwalificatie op de horden

In het kielzog van de in Düsseldorf winnende Nadine Visser op de 60 meter horden (tijd 8.00) verraste de pas 19-jarige Zoë Sedney met een tijd van 8.04, één honderdste sneller dan de limiet van 8.05 voor de EK Indoor. Haar oude persoonlijk record was 8.18. „Ik ben heel erg blij dat het meteen in mijn eerste wedstrijd al lukt”, vertelt Sedney.

„De afgelopen maanden heb ik heel erg gewerkt om tussen de horden sneller te worden en dat zie je meteen terug in de tijd. Natuurlijk droom je van een ticket voor de EK Indoor en als het dan lukt is dat mooi.” Geen trainingskamp in verre oorden voor Sedney zoals vele anderen, maar dagelijks trainen met haar coach Brendan Troost bij het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam. „Zoë accelereerde goed door na de eerste horde en bleef door versnellen tussen de horden”, zag Troost. „Hard werken en een goed stevig krachtprogramma betaalt zich uit.”

In Düsseldorf startten ook sprinters Churandy Martina en Jamile Samuel. Samuel kwam met 7.34 vier honderdste tekort voor de EK Indoorlimiet, Martina bereidt zich voor op zijn vijfde Olympische Spelen waarvoor hij zich hoopt te kunnen kwalificeren op de 100, 200 en 4×100 meter estafette. In Düsseldorf kwam de 36-jarige Martina tot 6.89.

 

 

Bron: Telegraaf.nl

Share article

Latest articles