QN Sport+ Television N.V.

Sensatie in NBA: Geweldige buzzer-beater Devonte’ Graham

New Orleans Pelicans heeft in de NBA op sensationele wijze Oklahoma City Thunder verslagen. De ploegen stevenden af op overtime totdat Pelicans-speler Devonte’ Graham vanaf ruim achttien meter in de slotseconde een poging waagde. De wel héél bijzondere buzzer-beater bezorgde de Pelicans een 113-110 zege.

De Pelicans waren in het vierde kwart op weg naar de overwinning, totdat Shai Gilgeous-Alexander Oklahoma City Thunder vlak voor tijd op gelijke hoogte bracht. De supporters van de thuisploeg waren in extase, een nederlaag was op de valreep afgewend. Met nog slechts 1,4 seconden op de klok leek overtime onvermijdelijk.

Tot het kunststukje van Devonte’ Graham. In de afgelopen 25 jaar heeft geen enkele speler in de NBA een wedstrijdbeslissende buzzer-beater van zo’n grote afstand gemaakt, blijkt uit cijfers van ESPN Stats & Information.

Zege van Bucks

Milwaukee Bucks kan ook zonder vedette Giannis Antetokounmpo winnen. De 27-jarige Griek zit in quarantaine, omdat hij mogelijk besmet is geraakt met het coronavirus. Zonder Antetokounmpo was de kampioen van de NBA te sterk voor Indiana Pacers: 114-99.

Jrue Holiday nam de rol van Antetokounmpo over. Holiday maakte 26 punten en gaf 14 assists. De Bucks staan met negentien overwinningen tegenover elf nederlagen op de tweede plaats in het oosten, achter Brooklyn Nets (20-8).

Los Angeles Lakers won na verlenging met 107-104 bij Dallas Mavericks. LeBron James (24 punten), Russell Westbrook (23) en Anthony Davis (20) zorgden voor een groot deel van de productie, maar ‘rookie’ Austin Reaves was de gevierde man. De 23-jarige Amerikaan besliste het duel door met minder dan 1 seconde op de klok een driepunter raak te gooien.

 

 

Bron:Espn.nl