Serena Williams naar halve finales Miami

Serena Williams is doorgedrongen tot de halve finales van het WTA-toernooi in Miami. De zevenvoudig winnares won met 7-6 (4), 1-6, 6-3 van Sabine Lisicki.

De Duitse klopte de Amerikaanse in 2013 op weg naar de eindstrijd op Wimbledon. Ditmaal maakte ze het Williams opnieuw lastig, maar de titelhoudster was precies op tijd bij de les en liet zich niet nogmaals verrassen.

Williams speelde in de eerste set erg wisselvallig. Zo kwam ze dankzij enkele prachtige returns op 3-1, maar een aantal missers later keek ze tegen een 3-4 achterstand aan. De Amerikaanse raakte gefrustreerd en sloeg zelfs een racket aan barrels.

Setpunt Lisicki

Op 5-5 leverde Williams met een dubbele fout opnieuw haar service in. De Duitse verzuimde ondanks een setpunt het eerste bedrijf uit te serveren en moest vervolgens ook nog de tiebreak aan de Amerikaanse laten.

In de tweede set kwam Williams er niet aan te pas. Lisicki voerde de druk flink op en de Amerikaanse kwam telkens te laat. Toch liet de nummer één van de wereld in de derde set weer haar klasse zien. Ze brak Lisicki direct, ging ijzersterk serveren en had de zege in twee uur binnen.

nos.nl

Share article

Latest articles