Servische basketballer verliest nier na elleboog van tegenstander op WK

tromoto nv

De Servische basketballer Borisa Simanic moest noodgedwongen een nier laten verwijderen nadat hij in de WK-wedstrijd in het Filipijnse Quezon tegen Zuid-Soedan (115-83 zege voor Servië) een erg stevige por kreeg. Dat bleek nodig nadat er complicaties waren opgetreden tijdens een operatie.

De 25-jarige Simanic kwam in een duel onzacht in aanraking met de elleboog van Nuni Omot, waarna hij niet meer verder kon spelen. De speler van het Spaanse Zaragoza werd overgebracht naar een ziekenhuis en in de nacht van 30 op 31 augustus voor het eerst geopereerd. Simanic verloor daarbij veel bloed, verklaarde coach Svetislav Pesic. Na de ingreep werden problemen vastgesteld, waardoor nog een operatie nodig was. Daarbij werd het orgaan zondag uiteindelijk verwijderd.

,,We verwachten en wensen dat na deze ingreep het postoperatieve gedeelte vlot verloopt”, aldus de Servische teamarts Dragan Radovanovic in de mededeling op X(voorheen Twitter). Omot heeft zich inmiddels verontschuldigd. ,,Ik wil me oprecht excuseren. Ik ben geen vuile speler en het was ook zeker niet mijn intentie om vuil te spelen. ,,Mijn gedachten gaan uit naar Simanic. Ik bid voor hem en ik hoop dat hij spoedig herstelt.”

AD.nl

Share article

Latest articles