Shaquille Cairo schiet Robinhood langs Cibao

Surinaams landskampioen sv Robinhood had nog niet lang geleden de Club Shield van het Caraibisch gebied gewonnen of de ploeg van Roberto Gödeken moest alweer aan de slag: dit keer in Concacaf Caribbean Cup verband tegen Cibao uit de Dominicaanse Republiek.

Vanaf de tribune zag bondscoach Aron Winter de thuisploeg vrieg onder druk gezet worden door de opponent Cibao en kort achter elkaar kwamen er ook 2 voorzetten vanaf de rechterflank. Ook bij balverlies bleken de tegenstanders een snelle omschakeling te hebben.

De druk mocht dan wel door Cibao gezet worden, maar de 1ste grote mogelijkheid was voor Robinhood; een formidabele counter miste nog net de scherpte in de eindpass.

Robinhood voetbalde zich meerdere netjes vrij onder de hoge pressie, maar de risico’s zorgden ook voor het nodige gevaar; gelukkig deed Cibao er weinig mee.

tromoto nv

In de 29ste minuut liep Andro prachtig in op een voorzet van Rigters; de inzet werd echter gepareerd door de Dominicaanse sluitpost.

In de 53ste minuut van de wedstrijd kreeg Robinhood een droom van een kans; briljant voorwerk van Cairo en Rigters leidden tot een niet te missen kans voor Andro, maar deze raakte tot verbazing van velen toch de paal.

Nog geen minuut later was het toch raak voor de roodgroenen; uit een afgeslagen aanval van de tegenstander speelde Kante Cairo vrij en deze nam het leder prima mee om vervolgens de 1 – 0 in te schieten.

In de 66ste minuut kreeg Tuur een vrije kopkans op aangeven van Andro, maar Robinhood verzuimde in deze de voorsprong te vergroten.

De 2de helft kende weinig gevaarlijke momenten van Cibao zijde, maar doelman Fonkel kwam bij tij en ontij goed zijn doel uit om groter gevaar te voorkomen. In de blessuretijd tijd werd het toch nog even benauwd voor het doel van deze sluitpost; bij een voorzet vanuit rechts tastte de sluitpost grandioos mis en de bal belandde op het dak van het doel.

Niet veel later klonk het eindsignaal; de ploeg van Robinhood maakt met deze zege een goede start.

 

Share article

Latest articles