Sheraldo Becker toch mee naar Madrid

Sheraldo Becker maakt toch nog deel uit van het team van Union Berlin dat woensdag op bezoek gaat bij Real Madrid. Het betreft voor beide clubs de eerste wedstrijd in de groepsfase van het nieuwe Champions League-seizoen. Becker was vorig seizoen dé revelatie van Union Berlin in de Bundesliga. Hij hielp de club met 11 goals en 7 assists aan een vierde plaats in de competitie en een daaropvolgende historische kwalificatie voor de Champions League.

Union Berlin werd ingedeeld in poule C met Spaanse grootmacht Real Madrid, Italiaans kampioen Napoli en Braga uit Portugal. Het leek er lang op alsof Becker toch niet zou kunnen afreizen naar Madrid. De 28-jarige Natio-aanvaller liep namelijk drie weken geleden een spierblessure op tijdens de competitiewedstrijd tegen Darmstadt en pas afgelopen week trainde hij weer met de bal. Zaterdag zat hij echter weer op de reservebank tijdens het bezoek aan Wolfsburg.

Invalbeurt
Becker maakte zijn rentree met een invalbeurt in de 61 ste minuut toen hij zijn teamgenoot David Datro Fofana verving, maar kon niet voorkomen dat Union Berlin de uitwedstrijd met 2-1 verloor. De aanvaller maakte weliswaar een goede indruk: hij was in de slotfase twee keer dichtbij de gelijkmaker maar had beide keren zijn vizier niet op scherp.

tromoto nv

Woensdag hoopt Becker opnieuw minuten te maken in het Santiago Bernabeu stadion, de thuishaven van record Champions League-kampioen Real Madrid. Omdat hij pas terug is van een blessure is het niet waarschijnlijk dat de Natio-aanvaller in de basisopstelling zal staan, maar een invalbeurt zoals zaterdag tegen Wolfsburg is niet uitgesloten.

Bondscoach Aron Winter zal in ieder geval blij zijn met het herstel van Becker, waar hij bij de eerstvolgende interlands van het nationaal elftal van Suriname mogelijk weer een beroep op kan doen. Het gemis van de aanvaller was merkbaar in de afgelopen twee wedstrijden van Natio, die in Concacaf Nations League-verband faalde te winnen van Grenada (1-1) en Cuba (1-0 verlies).

De eerstvolgende Nations League-wedstrijden van Natio zijn op 12 en 15 oktober tegen respectievelijk HaĂŻti en Grenada, beiden thuiswedstrijden.

Suriname Herald

Share article

Latest articles