QN Sport+ Television N.V.

Sigourney Kamé legt zich toe op beachvolleybal

PARAMARIBO – Beachvolleybal is sinds kort sport nummer één voor de Surinaamse international Sigourney Kamé. “In Florida heb je letterlijk overal, in elke buurt beaches, dus is het heel makkelijk om elke dag beachvolleybal te trainen”, vertelt ze aan de Ware Tijd.

Kamé focust zich al drie weken op de outdoorsport, die ze ook in Suriname beoefende met onder anderen Chagnaz Fränkel en Cabriëlla Bouterse als haar partners. “Beachvolleybal zal in de komende periode mijn volledige focus krijgen totdat de situatie rond de Covid-19-pandemie beter wordt in de wereld.”

De Surinaamse international laat verder optekenen dat na college in de Verenigde Staten er niets meer met indoor volleybal kan worden gedaan. “Je moet dan overzees gaan om professioneel te spelen.” Kamé blijft in elk geval beschikbaar voor de nationale selectie van Suriname.

De Surinaamse Sportvrouw van het Jaar heeft haar bachelorsdiploma in Exercise Science and Health Promotion vorige maand behaald op de Florida Atlantic University. Op 11 juni werd bekend dat ze als één van slechts veertien student-athletes in aanmerking is gekomen voor de Jim Castañeda Postgraduate Scholarship van Conference USA. Daardoor kan ze verder studeren en wordt ze met een bepaald bedrag ondersteund. De beurs is wel geen full scholarship.

Dwtonline.com