QN Sport+ Television N.V.

‘Slagvaardig Arsenal toont CL-ambities en trekt miljoenen uit voor toptargets’

Arsenal kon afgelopen seizoen ruiken aan een terugkeer in de Champions League. Die kwam er op een haar na niet, omdat The Gunners veroordeeld werden tot een vijfde plaats. Op de transfermarkt laat de club nu merken niet nog een keer de hond in de pot te willen vinden.

Volgens diverse Britse media hebben de Londenaren zich gemeld voor Gabriel Jesus. De spits van Manchester City moet de nieuwe aanvalsleider van Arsenal worden en lijkt welwillend tegenover een overgang naar de hoofdstad te staan. Na het vertrek van Alexandre Lacazette naar Olympique Lyonnais was er voor de spitspositie een vacature ontstaan.

In 2017 kochten The Citizens Jesus voor ruim dertig miljoen euro weg uit Brazilië. Hij werd gehaald om voor te sorteren op het vertrek van clubicoon Sergio Agüero. Na een wervelende start ontwikkelde Jesus zich echter nooit tot onomstreden kracht in het Etihad Stadium.

De 56-voudig international weet sinds de komst van Erling Haaland zijn plaats in Manchester. De Noorse spits is gehaald als nieuwe aanvalsleider, waardoor de Braziliaan de tweede viool lijkt te moeten gaan spelen. Daarom lijkt na 236 officiële wedstrijden en 95 treffers de tijd rijp om een transfer te maken.

Manchester City wil meewerken aan de transfer, maar wil een serieuze transfersom van Arsenal ontvangen. Liefst zestig miljoen euro zou de vraagprijs zijn voor de 25-jarige centrumaanvaller. Volgens onder andere Sky Sports is trainer Mikel Arteta echter overtuigd geraakt van Jesus en wil hij de buidel trekken.

 

DTSNV

Vieira
Sowieso is Arsenal donderdag slagvaardig op de transfermarkt. De Engelse topclub lijkt zich namelijk ook te gaan verzekeren van de diensten van Fábio Vieira. De aanvallende middenvelder wordt overgenomen van FC Porto. Arsenal lijkt ruim 35 miljoen euro voor de Portugees te gaan betalen.

vi.nl