Slecht huwelijk tussen Champions League en Manchester City

Manchester City moet tegen FC Barcelona alles uit de kast halen om het Champions League-seizoen een vervolg te geven. De ploeg verloor de eerste confrontatie met Barça met 1-2.

De Champions League en Manchester City kennen geen goed huwelijk. In de Engelse competitie zijn the Citizens een gevreesde ploeg, maar op het hoogste podium van Europa kan het vlaggenschip van Manuel Pellegrini niet overtuigen. Vorig seizoen was de achtste finale het eindstation, terwijl het elftal in 2011 en in 2012 niet verder kwam dan de groepsfase. Ook dit jaar lijkt er al snel een einde te komen aan het Europese avontuur.

Manchester City moet woensdagavond op bezoek bij FC Barcelona winnen en minimaal twee keer scoren om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. En dat zal een lastige opgave worden. In eigen huis had City weinig te vertellen tegen de Spaanse grootmacht en mocht het van geluk spreken dat het slechts bij 1-2 bleef. Lionel Messi miste in de slotfase van de wedstrijd een penalty, waardoor de schade voor de Engelse kampioen beperkt bleef.

Vormcrisis City

De ploeg moet dus het beste uit zichzelf naar boven halen om het Barcelona moeilijk te maken in Camp Nou. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. De nummer twee van de Premier League verkeert namelijk niet in zijn beste vorm. Drie van de laatste vier wedstrijden werden verloren, met als grootste domper het verlies tegen Burnley. De nummer achttien van de competitie was afgelopen weekend met 1-0 te sterk, waardoor City geen goede generale kende in aanloop naar het duel tegen Barça.

De Spanjaarden hoeven daarentegen nergens voor te vrezen. Waar Manchester City worstelt met zijn vorm, barst Barcelona van het zelfvertrouwen. Sinds een week is de ploeg van Luis Enrique koploper van de Primera Division en heeft het tegen City een goede uitgangspositie om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.

Sterrenensemble

Na een seizoen naast de grote prijzen te grijpen hoopt Barcelona dit jaar weer met zilverwerk in zijn handen te staan. Na een moeizame start draait de ploeg inmiddels op volle toeren en ook het trio Neymar, Messi en Luis Suarez begint elkaar steeds beter te vinden. Afgelopen zomer maakte Suarez voor maar liefst €81 miljoen de overstap van Liverpool naar CataloniĂ« en veel kenners twijfelden of Suarez goed zou functioneren in een aanvalslinie met de grootheden Messi en Neymar. In de eerste maanden namen deze twijfels alleen maar toe toen de Uruguayaan in zijn eerste zeven competitiewedstrijden het net niet wist te vinden.

Maar hoe verder het seizoen zich vordert, hoe beter het begint de draaien bij het sterrenensemble. In de Spaanse competitie nam het trio al 54 doelpunten voor zijn rekening en ook in de Champions League scoren de Zuid-Amerikanen er lustig op los. De verdediging van Manchester City is gewaarschuwd.

Goal.com

Share article

Latest articles