Slordig Ajax wint bij Midtjylland en klimt naar tweede plaats in groep D

Ajax heeft zijn eerste overwinning van dit Champions League-seizoen geboekt. De slordig spelende Amsterdammers waren met 2-1 te sterk voor FC Midtjylland.

Omdat Atalanta met 0-5 verloor van Liverpool, is Ajax naar de tweede plaats in groep D geklommen.

De stand in groep D na drie duels.

Het was lang onduidelijk of Ajax-trainer Erik ten Hag kon beschikken over aanvoerder Dusan Tadic, doelman André Onana, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg.

Het zestal testte maandag positief op corona, maar mocht later alsnog afreizen naar Denemarken. Tadic, Onana en Gravenberch stonden in de basis. Klaassen, Labyad en Stekelenburg namen plaats op de bank.

Flitsende start Ajax

De Amsterdammers, die rouwbanden droegen om de overleden meesterscout Tonny Bruins Slot te eren, kenden een flitsende start in Denemarken. Na 48 seconden was het al raak, dankzij Antony. De Braziliaan rondde een voorzet van Tadic koelbloedig af.

Binnen het kwartier verdubbelde Tadic de voorsprong. De bezoekers kregen een vrije trap rond de vijfmeterlijn, die door de Ajax-aanvoerder keihard in de rechterbovenhoek werd geschoten.

Dankzij de doelpunten van Antony en Tadic voegde Ajax zich in het rijtje van Europese clubs die minimaal 700 keer gescoord hebben in alle toernooien van de UEFA. Real Madrid (1158 doelpunten), FC Barcelona (1127), FC Bayern München (982), Juventus (814) en Liverpool (718) gingen Ajax voor.

Midtjylland komt terug

De thuisploeg deed snel na de 0-2 al wat terug. Anders Dreyer stond helemaal vrij en schoot de bal zonder aarzelen langs Onana. Even later kon de Ajax-doelman een nieuwe poging van Dreyer wel uit het doel houden.

Anders Dreyer mist een opgelegde kans op 2-2.

Met Klaassen in de ploeg voor Jurgen Ekkelenkamp begonnen de Ajacieden aan de tweede helft. Ajax bleef slordig spelen en creëerde nauwelijks nog kansen. Antony dacht even de 1-3 binnen te schieten, maar de Braziliaan bleek (na de check van de VAR) buitenspel te staan.

Blind recordhouder

Voor Daley Blind was het zijn 43ste Champions League-duel voor Ajax. Daarmee is de middenvelder nu recordhouder bij de Amsterdammers als het gaat om Champions League-wedstrijden.

Blind heeft er één meer dan Piet Keizer en Wim Suurbier. Keizer en Suurbier speelden hun wedstrijden in de Europa Cup I.

 

 

 

Bron: NOS.nl

Share article

Latest articles