Sneijder wordt gebruikt tijdens verkiezingsstrijd

Met de presidentsverkiezingen van de club voor de deur, komende vrijdag in Istanboel, regent het ouderwets beloftes en mediaspelletjes rondom Galatasaray. In de Turkse pers dook deze week het hardnekkige verhaal op dat Wesley Sneijder zijn contract gaat openbreken en verlengen.

De Utrechter heeft momenteel een contract tot medio 2016, maar zou voor drie jaar bij kunnen en willen tekenen. ‘Het is puur een politiek spel’, aldus Guido Albers, zaakwaarnemer van Sneijder. ‘De presidentskandidaten willen vooral goede sier maken richting achterban. Dat doen ze nu met Wesley.’

De Nederlander scoorde afgelopen weekend twee keer op schitterende wijze in de beladen topper tegen Fenerbahçe en is daarmee definitief uitgegroeid tot een immens populaire clubheld.

Sneijder sprak met Galatasaray in een eerder stadium wel serieus over contractverlenging, maar die besprekingen liepen op niets uit, aangezien de club al moeite had aan zijn reguliere betalingsverplichtingen te voldoen.

De Nederlander, sinds 2012 actief in Turkije, heeft voorlopig niet de intentie om langer bij Galatasaray te blijven dan tot 2016. Sneijder is dan 32 jaar.

AD.nl

Share article

Latest articles