QN Sport+ Television N.V.

SNL gaat voor drie op een rij

SVB

Met de twaalfde speelronde van de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond word er morgenavond een aanvang gemaakt. Tegenover elkaar staan dan de ploegen van SNL en Boskamp. De mannen van het nationaal leger zijn uitermate goed begonnen aan de tweede seizoenshelft.

Uit twee gespeelde wedstrijden is namelijk de perfecte score van zes punten behaald, al was dat gebeurd met de nodige moeite; het was namelijk eerst Transvaal van wie in de slotfase toch nog werd gewonnen na een 0 – 1 achterstand terwijl afgelopen vrijdag van Takdier Boys in een uitwedstrijd werd gewonnen.

Het vorig seizoen ging het vanaf de tweede speelronde juist bergafwaarts met SNL, maar dit seizoen verlopen zaken anders. In drie weken tijd heeft de club onder leiding van trainer Eduard Redjosentono een grote sprong gemaakt op de standenlijst; de ploeg staat met 16 competitie punten alleen op de vijfde plek, twee punten achter WBC en zeven punten achter de drie koplopers.

Het laatste verlies van SNL in de competitie was tegen sv Notch. Als de militairen erin slagen ook morgenavond te winnen van Boskamp word ook WBC gepasseerd op de standenlijst, al moet de ploeg van Glen Ramautar nog in aktie komen later deze week. In de eerste ronde was SNL helemaal te Saramacca te sterk voor Boskamp met een 4 – 2 overwinning.

Boskamp is niet goed begonnen aan de tweede ronde van de competitie. Beide wedstrijden zijn grandioos verloren; eerst was WBC met een 6 – 1 score de veel betere terwijl afgelopen zaterdag ook Excelsior veel te sterk bleek, gezien de 4 – 1 nederlaag. Tegen SNL zal de club zich willen herstellen van deze reeks  nederlagen, want inmiddels zit het aantal al op drie.

De wedstrijd begint om 8 uur s‘ avonds en word gespeeld in het Essed stadion.

Rasjied Soeltan