QN Sport+ Television N.V.

Southgate en jonge held Pickford kunnen geluk niet op

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland deelde na de ontsnapping tegen Colombia in de achtste finales van het WK (4-3 via strafschoppen na 1-1 in de verlenging) tal van complimenten uit aan zijn spelers.

,,Dit is een fantastisch resultaat. We hebben het zelf verdiend. We hadden het in de reguliere speeltijd moeten afmaken. Na de gelijkmaker in de extra speeltijd heeft mijn ploeg karakter getoond. De spelers bleven na die zware tegenvaller kalm hun taken uitvoeren.”

De strafschoppenreeks liep voor Engeland, dat een pover verleden heeft in dit opzicht, goed af. ,,We hebben er lang met elkaar over gesproken. We hebben naar de technische factoren gekeken en naar de rol van de doelman. We moesten als team de uitvoering ons volledig eigen maken. Dat is gelukt en dat maakt deze overwinning extra speciaal. De spelers hebben hier hun eigen verhaal geschreven en een stukje historie toegevoegd aan hun carrière. Maar ik wil dat we doorgaan. Ik wil namelijk nog niet naar huis.”

Held Pickford: Geweldige avond

Met name dankzij doelman Jordan Pickford is de Engelse nationale ploeg niet langer bang voor een strafschoppenreeks. De 24-jarige keeper van Everton verrichtte in de achtste finale van het WK in Rusland tegen Colombia een cruciale redding op een schot van Carlos Bacca in de vijfde ronde. Eric Dier schoot daarop de Britten naar de laatste acht.

,,Ik stopte het schot met mijn bovenste hand”, blikte Pickford gelukzalig terug op zijn moment van WK-glorie. ,,Dat doe ik bijna altijd. Ik heb daarvoor kritiek gekregen, maar het gaat erom dat je die bal tegenhoudt, dat is het enige dat telt. Ik ben misschien nog aan de jonge kant, maar ik beschik al wel over voldoende mentale kracht en ervaring. Daar heb ik nu van kunnen profiteren. Het was een geweldige avond voor Engeland om weer eens een strafschoppenreeks winnend af te sluiten.”

Al zes keer stapten de Britten bij een WK of EK als verliezer van het veld na een strafschoppenreeks. In 1996 bij het EK was het in de kwartfinales tegen Spanje nog wel een keer goed afgelopen vanaf elf meter voor Engeland.

door:ad.nl