Southgate verklaart keuze voor veelbesproken Maguire en Henderson

Gareth Southgate heeft uitgelegd waarom hij onder anderen Jordan Henderson en Harry Maguire heeft opgeroepen voor de nationale selectie van Engeland.

Het oproepen van Henderson, die deze zomer Liverpool voor Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië verruilde, riep donderdagmiddag vragen op bij een persconferentie. Henderson nam het in het verleden regelmatig op voor de LGBTQ+-community, maar kiest nu voor een land waar de omgang met homoseksualiteit zwaar onder vuur ligt.

 

‘We kiezen een team om voetbalredenen’, luidde het verweer van de bondscoach. ‘Er zijn veel verschillende eigendomsmodellen voor clubs. Er zijn veel verschillende spelers die in landen met verschillende religieuze overtuigingen spelen. Ik zou niet weten waarom een speler een negatieve reactie zou krijgen vanwege waar hij voetbalt. Ik ben een beetje de weg kwijt bij sommige vragen.’

tromoto nv

Ook het selecteren van Maguire, die op het tweede plan is geraakt bij Manchester United, lokte vragen uit. ‘We zijn veel ervaren spelers met interlandervaring kwijtgeraakt centraal achterin’, legde Southgate uit. ‘We geven een aantal minder ervaren spelers de kans om bij de selectie te komen, maar helaas ziet het ernaar uit dat Tyrone Mings dit seizoen niet meer in actie komt, dat John Stones deze periode wegvalt en dat Eric Dier niet bij de selectie van Tottenham zit. Ik denk dat het voor deze twee wedstrijden belangrijk is dat we wat ervaring hebben op die plek van het veld.’

Engeland speelt op zaterdag 9 september een wedstrijd tegen OekraĂŻne in de EK-kwalificatiereeks. Drie dagen later treedt het land vriendschappelijk aan tegen Schotland.

vi.nl

Share article

Latest articles