Southgate vraagt FA om duidelijkheid over bondscoachschap

Interim-bondscoach Gareth Southgate wil snel duidelijkheid krijgen van de Engelse voetbalbond FA over zijn toekomst. Dat verklaarde hij dinsdagavond na afloop van het oefenduel met Spanje (2-2).

Afgelopen zomer bedankte de Engelsman nog voor het bondscoachschap, waarnaĀ de FA Sam Allardyce aanstelde als opvolger voor de na het mislukte EK ontslagen Roy Hodgson.

Allardyce hield het na onthullingenĀ over transferfraude slechts 67 dagen vol. Vervolgens werdĀ Southgate aangesteld als interim-bondscoach.

Southgate vindt dat hij zijn waarde inmiddels heeft bewezen en voelt wat voor een langere periode als bondscoach. “Ik kan grote wedstrijden managen en, met behulp van mijn staf, een team tactisch klaarstomen voor een duel met een topploeg.”

Instabiliteit

Onder leiding van de 46-jarige trainer won Engeland twee wedstrijden en speelde het twee keer gelijk. “Ik kwam in een periode van instabiliteit. We hebben het evenwicht teruggebracht en aan het team gebouwd”, zegt Southgate, die voorheen bondscoach van Jong Engeland was.

“Die ploeg heeft deze zomer een Europees kampioenschap, dus ik wil graag snel weten waar ik de komende weken mijn auto moet parkeren.”

Door NU.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter