QN Sport+ Television N.V.

Spaanse bond handhaaft schorsing Koeman, maar Barça geeft niet op

Ronald Koeman ontbreekt ook komende zaterdag op de bank bij Barcelona in de topper tegen Atlético Madrid. Volgens Spaanse media heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) het beroep van de Barça-trainer afgewezen.

Koeman kreeg een uitsluiting van twee wedstrijden aan zijn broek, nadat hij in het competitieduel met Granada (1-2) een rode kaart kreeg wegens een ontoelaatbare opmerking tegen de vierde official. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal moest afgelopen zondag daardoor al vanaf de tribune toekijken in het uitduel met Valencia en dat zal ook zaterdag het geval zijn als concurrent Atletico op bezoek komt in Camp Nou.

 

Koeman had zelf nog de hoop zaterdag weer op de bank te kunnen plaatsnemen, omdat hij meende dat de sanctie onterecht was. De oud-international riep volgens het officiële rapport vaye personaje (‘wat een figuur)’ tegen de vierde man, nadat hij al was gewaarschuwd door de scheidsrechter. De trainer vond juist dat de official hem beledigde, niet andersom. De Spaanse bond bleek niet gevoelig voor dat argument en liet de schorsing staan.

Barcelona stapt nu naar het TAD, de Spaanse rechtbank voor Sport, in de hoop dat Koeman alsnog op de bank mag zitten tegen Atlético. Anders moet zijn rechterhand Alfred Schreuder wederom de honneurs waarnemen als eindverantwoordelijke.

vi.nl