Spanje vs Frankrijk: belangrijke tactische gevechten

EURO2024.com blikt vooruit op wat de beslissende factor zou kunnen zijn in de eerste halve finale tussen Spanje en Frankrijk.

De eerste halve finale van het UEFA EURO 2024 vindt dinsdag plaats in MĂŒnchen. Spanje neemt het op tegen Frankrijk. Het belooft een fascinerende wedstrijd te worden.

Graham Hunter, verslaggever van EURO2024.com voor Spanje, en Alex Clementson, verslaggever van Frankrijk, bespreken de belangrijkste tactische gevechten die de uitslag kunnen bepalen.

tromoto nv

Jeugd versus ervaring

Op dit moment gokken we erop dat, aangezien Spanje Dani Carvajal en Robin Le Normand mist vanwege een schorsing, coach Luis de la Fuente JesĂșs Navas als rechtsback zal selecteren. Maar welke Franse speler zal zijn directe rivaal zijn? Kylian MbappĂ©? Ousmane DembĂ©lĂ©? Bradley Barcola? Ze zijn allemaal aanzienlijk jonger dan Navas en opwindend snel. Kunnen ervaring en nous met hen omgaan? Het zijn dit soort dingen die ons intrigeren en ervoor zorgen dat we van voetbal houden, toch?

Tegen wie hij ook uitkomt, Mbappé zal een groot figuur zijn. Als hij fit is en goed presteert, is de Franse aanvaller misschien wel de gevaarlijkste en meest klinische figuur in het wereldvoetbal. Hij moet zijn autoriteit op dit toernooi nog volledig laten gelden, maar als je over zoveel talent beschikt als hij, heeft hij maar een minuut nodig. Zou dat moment dinsdag kunnen komen?

Hoe om te gaan met de Spaanse vleugelmannen

Als voetbal gedurfde, opwindende spelers oplevert, is de eeuwige vraag: hoe snel kunnen rivalen ze ‘uitwerken’ en zo hun impact verminderen? Ik kan me voorstellen dat de analisten van Didier Deschamps veel tijd hebben besteed aan het bedenken hoe ze – of ze dat kunnen – positionele, dekkende en filosofische oplossingen kunnen bedenken om het hoofd te bieden aan het dynamische Spaanse duo Lamine Yamal en Nico Williams.

Jules KoundĂ© zal goed op de hoogte zijn van de paniek en consternatie die Williams bij verdedigers kan veroorzaken, maar de Fransman is zo betrouwbaar als ze maar kunnen zijn op de rechterflank. Hij werd vrijdag uit het veld geslagen door de Portugese aanvaller Rafael LeĂŁo, maar kwam er uiteindelijk ongeschonden uit. Hij zal daar blij mee zijn, samen met zijn bijdrage als Speler van de Wedstrijd tegen BelgiĂ«, waarmee hij een andere sluwe speler in JĂ©rĂ©my Doku met groot gemak de mond snoerde.

Rodri metronomie versus Kanté chaostheorie

Ondertussen zal van Rodri, als metronomische aanwezigheid aan de basis van het Spaanse middenveld, verwacht worden dat hij zijn typische invloed op de gebeurtenissen uitoefent. De Spaanse nummer 16 is gezegend met ongeëvenaarde intelligentie en positionele behendigheid, dus Deschamps zal deze invloed wellicht moeten verzachten in plaats van volledig te elimineren.

Hoe belangrijk kan N’Golo KantĂ© zijn in die oefening? Die laatste is weer helemaal op dreef op EURO 2024 en niemand kan het ritme van een tegenstander als KantĂ© verstoren.

Bron: uefa.com | Hoofdfoto: uefa.com

Share article

Latest articles