Spanje vs Frankrijk EURO 2024 halve finale preview: Waar te kijken, aftraptijd, mogelijke opstellingen

Wanneer is het? Hoe kun je het bekijken? Wat zijn de mogelijke opstellingen? Alles wat je moet weten over de halve finale van UEFA EURO 2024 tussen Spanje en Frankrijk.

Spanje vs Frankrijk in één oogopslag

Wanneer : dinsdag 9 juli (aftrap 21:00 uur CET) (Suriname time 16:00)
Waar : Munich Football Arena, München
Wat : halve finale UEFA EURO 2024

Wat wil je weten?

Een smakelijke confrontatie tussen twee titanen van het Europese voetbal wacht in München. Spanje heeft het toernooi tot nu toe verlicht en is het enige team dat al hun vijf wedstrijden heeft gewonnen. Ze staan ​​ook op gedeelde eerste plaats in aantal doelpunten (11) en op de eerste plaats in totaal aantal pogingen (102) en teruggewonnen ballen (230), wat aantoont hoe indrukwekkend ze zowel aanvallend als verdedigend zijn geweest. “Mijn spelers zijn onverzadigbaar,” straalde coach Luis de la Fuente na de kwartfinale-overwinning op Duitsland. “Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar we kunnen hun trots, kwaliteit en toewijding niet in twijfel trekken.”

tromoto nv

La Roja staat echter in de weg van een solide Franse ploeg die tot nu toe vier keer de nul heeft gehouden in hun vijf wedstrijden. Les Bleus mikken op een vierde finale van een groot toernooi in de laatste acht jaar (na het bereiken van het EK 2016 en de WK-finales van 2018 en 2022) – een ongelooflijk record dat getuigt van hun reservoir aan ervaring in grote wedstrijden. “We staan ​​in de halve finale en dat is iets wat we niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen, ook al zijn we er de laatste tijd misschien aan gewend”, zei coach Didier Deschamps na de overwinning in de kwartfinale op Portugal. “Nu gaan we winnen.”

Mogelijke opstellingen

Spanje : Unai Simón: Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Fabián Ruiz; Lamine Yamal, Morata, Williams
geschorst : Carvajal, Le Normand

Frankrijk : Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Kanté, Tchouaméni, Camavinga, Griezmann; Kolo Muani, Mbappé

Route naar de halve finales

Spanje
Groep B

3-0 vs Kroatië (Morata 29, Fabián Ruiz 32, Carvajal 45+2)
1-0 vs Italië (Calafiori og 55)
1-0 vs Albanië (Ferran Torres 13)

Achtste finales
4-1 tegen Georgië (Rodri 39, Fabián Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83; Le Normand en 18)

Kwartfinale
2-1 tegen Duitsland aet (Dani Olmo 51, Merino 119; Wirtz 89)

Frankrijk
Groep D
1-0 vs Oostenrijk (Wöber og 38)
0-0 vs Nederland
1-1 vs Polen (Mbappé 56 strafpunten; Lewandowski 79 strafpunten)

Achtste finales
1-0 tegen België (Vertonghen en 85)

Kwartfinales
0-0 aet, 5-3 pens vs Portugal

Deskundige voorspellingen

Graham Hunter, verslaggever Spanje

Je wint geen grote trofeeën zonder op de een of andere manier dit soort tests te doorstaan. Gezien de huidige vorm is het aannemelijk dat Spanje favoriet zou zijn om hun verlies in de UEFA Nations League-finale van 2021 te wreken. La Roja heeft gewonnen, scoort vrij en overtuigend op een manier die Les Bleus misschien nog niet helemaal voor elkaar heeft gekregen. Luis de la Fuente moet het echter doen zonder Dani Carvajal, Robin Le Normand en Pedri. Is het tijd voor de buitengewone ervaring van de 38-jarige Jesús Navas om op de voorgrond te treden? Er is ook nog de in vorm zijnde doelman Unai Simón en natuurlijk de opwindende, jeugdige Spaanse vleugelspelers Nico Williams en Lamine Yamal. Dit is een test die Spanje met vlag en wimpel kan doorstaan.

Alex Clementson, verslaggever Frankrijk

Hoewel een groot deel van het narratief na Portugal zich concentreerde op de voortdurende problemen van Frankrijk, zal troost worden gevonden in de bijna ondoordringbare verdedigingseenheid van het team. Stevige fundamenten voorkomen dat je verliest, maar er is een erkenning binnen het kamp dat er een formule voor offensieve vloeibaarheid moet worden bedacht. Een derde halve finale in de laatste vier grote competities van Les Bleus is een record dat maar weinigen kunnen evenaren, en die winnaarsmentaliteit zal hen goed van pas komen tegen een formidabel ogende Spaanse ploeg.

Uitzichten vanuit de kampen

Luis de la Fuente, bondscoach van Spanje : “We staan ​​tegenover een voetbalgrootmacht, een geweldige tegenstander. Ze zijn niet alleen sterk als team, fysiek erg sterk, erg snel; ze hebben ook briljante individuele spelers. Ze hebben ongetwijfeld een aantal van de beste spelers ter wereld. We gaan al ons potentieel laten zien. Ik denk dat we op hetzelfde niveau zitten als zij, zowel collectief als individueel – het zal een briljant schouwspel zijn.”

Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk : “[Spanje] heeft tot nu toe het beste EK gespeeld en heeft na elke wedstrijd de beste indruk achtergelaten. Alle Spaanse teams hebben altijd een goed middenveld gehad dat wedstrijden kan controleren. Rodri is in het bijzonder essentieel voor het Spaanse team, maar al hun spelers zijn belangrijk.”

Bron: uefa.com | Hoofdfoto: Spanje en Frankrijk spelen op dinsdag 9 juli de halve finales van het UEFA EURO 2024

Share article

Latest articles