QN Sport+ Television N.V.

Speelronde 19 1ste divisie SVB; wie treft wie?

Op vrijdag 2 juni 2023 wordt een aanvang gemaakt met de 19de speelronde van de SVB; clubs treffen elkaar inmiddels voor de 2de keer van het seizoen en het is natuurlijk interessant wie er aan het langste eind trekt in deze speelronde en waar eventueel de punten verdeeld zullen worden.

tromoto nv

Vrij 2 juni 2023:
19.00 uur – Voorwaarts x Leo Victor
21.00 uur – Flora x Broki
Er bestaat geen twijfel aan dat de confrontatie tussen deze 2 oud – landskampioenen een interessante wordt; beide ploegen leunen goed tegen  de top aan en beschikken over een zeer degelijke selectie spelers. Ondanks Voorwaarts een enorm aantal goede voetballers zag vertrekken bij de start van het seizoen, wordt bij vlagen heel goed gevoetbald en ook de top 2 van de competitie heeft dat moeten ondervinden. Ook Leo Victor maakt een goede indruk in de competitie en speelde in de vorige speelronde nog zeer verdiend gelijk tegen landskampioen Robinhood. De 1ste wedstrijd tussen Leo Victor en Voorwaarts eindigde in een 0 – 0 gelijke eindstand.

sv Broki staat met nog iets meer dan 10 wedstrijden voor de zware klus zich uit de degradatiezone te vechten; de resultaten van de ploeg van topspits Shelton Akooi zijn dit seizoen nogal ver beneden de verwachtingen en de hoop is dat in deze resterende partijen wel de nodige punten gepakt worden. Een overwinning op Flora vrijdagavond zou hierbij een goed begin zijn; de mogelijkheid dat de ploeg zonder de geschorste aanvoerder Blatz licht aangeslagen het veld betreedt is zeker een mogelijkheid en daar zal Broki eventueel munt uit kunnen slaan.

Zat 3 juni:
18.00 uur – Santos x Inter Wanica
20.00 uur – Transvaal x Inter Moengotapoe
Met de weet dat degradatie dit seizoen wel weer van toepassing is, weten beide ploegen wat er vanavond gebeuren moet in de strijd tussen de de hekkensluiter en de voorlaatste ploeg op de standenlijst, Inter Wanica. Vooral voor de ploeg uit het rijstdistrikt Nickerie is het van uiterst belang dat er niet verloren word, omdat het gat met de rest dan vergroot word naar 9 punten. In de 1ste ontmoeting won Inter Wanica met 1 – 0.

Liefst 11 doelpunten vielen er in de confrontatie tussen Inter Moengotapoe en Transvaal in de 1ste seizoenshelft, toen Inter Moengotapoe op ongenaakbare wijze toesloeg tegen een blunderend Transvaal; na een 4 – 1 ruststand won de ploeg uit Moengo uiteindelijk met 7 – 4. Met Notch samen op de 3de plek, en het streven dichterbij de top 2 te komen zal Transvaal zaterdagavond alle zeilen bijzetten om de nederlaag van ongeveer een maand geleden recht te zetten. Daarentegen staat de landstitel op het spel voor de runner-up van vorig jaar en elke misstap maakt het alleen moeilijker om de koploper Robinhood in te halen.

Zon 3 jun:
18.00 uur – PVV x Slee Jr
20.00 uur – Robinhood x SNL
De matchup tussen PVV en Slee Junior is zonder twijfel een van de meest interessante van deze speelronde; beide ploegen kennen sensationele spelers en vooral Slee Junior valt deze fase van de competitie extra op met de prestaties. De club is notabene een promovendus, maar onderscheidt zich vooral middels grote fysieke kracht en snelheid. Maar ook PVV loopt over van kwaliteit na de grote investeringen en is niet te onderschatten. Samen met Voorwaarts vormt PVV bovendien het elite duo dat van zowel Robinhood als Inter Moengotapoe wist te winnen in dit seizoen.

De 19de speelronde wordt afgesloten met de wedstrijd tussen de koploper Robinhood en de mannen van het nationaal leger, SNL. De jongens van trainer Godeken zijn zonder meer zwaar favoriet voor de overwinning, maar dat biedt trainer Sleur en SNL misschien juist de kans een wedstrijd onder weinig druk te spelen. Als de ploeg het voor elkaar kan krijgen de Andro – Cairo – Rigters aanval onder bedwang te houden, is een redelijk tot goed resultaat natuurlijk niet uitgesloten. Echter voelt Robinhood na het gelijkspel tegen Leo Victor vorige week ook de hete adem van Inter in de nek en beseft als geen ander het belang van de overwinning zondagavond. De 1ste wedstrijd eindigde in een 4 – 0 0verwinning voor de roodgroenen.